Çankırı Zabıtasından Bayram Denetimi

Geri

Çankırı Zabıtasından Bayram Denetimi

28 Temmuz 2020

Halk sağlığı açısından periyodik denetimlerini devam ettiren zabıta ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve kaliteli ürünler satın almasına destek olmak amacı ile satışa sunulan gıdaların son tüketim tarihini, ürünlerin ayırıcı özelliği ve üretim yeri bilgisini, etiketlerin raflarda doğru alanlarda yer alıp almadığını, etiket, tarife ve fiyat listelerinin uyumluluğunu, ambalaj durumunu ve kasa barkod sistemi ile ürün etiketinin uyumlu olup olmadığını kontrol etti. İşletmeler ayrıca, corona virüs salgını sebebi ile sosyal mesafe kurallarına uyulması, reyonlarda çalışan personellerin maske, bone, eldiven takması ve genel hijyen kurallarına riayet edilmesi konularında da uyarıldı.

Kurban Bayramı öncesi zabıta denetimlerinin daha da yoğunlaştığını belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı halkının sağlıklı ürünlere ulaşması için hassasiyet göstererek denetimleri yoğunlaştırdıklarını söyledi. Esen, vatandaşların Kurban Bayramı’nı sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için ekiplerin bayram süresince de görevlerinin başında olacaklarını kaydetti.

Vatandaşların bayramda oluşabilecek olası durumlar için “Alo 153” ile 0 552 153 18 18 numaralı WhatssApp İhbar hattı üzerinden belediye ekiplerine ulaşabilecekleri de bildirildi.