Çankırı Sarıbaba Mezarlığı’nda Temizlik ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

Geri

Çankırı Sarıbaba Mezarlığı’nda Temizlik ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

25 Aralık 2015

Çankırı Belediyesi, Sarıbaba Mezarlığı’nda başlattığı temizlik, bakım ve kilitli parke döşeme çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Mezarlık Hizmetleri kapsamında belli aralıklarda yaptığı mezarlık bakım çalışmalarını il merkezinde bulunan Sarıbaba Mezarlığı’nda yoğun bir şekilde devam ettiriyor.  Çalışmalarda; İŞKUR’un Toplum Yararına Program (TYP) işçilerinden 22 temizlik personeli ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünden 12 kişilik yapısal ekip görev alıyor.  Ekipler, ihtiyaç duyulan alanlara kilitli parke döşüyor. 

Ziyaretçi akınına uğrayan mezarlıkta ekipler, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini sağlıklı ve rahat bir ortamda gerçekleştirebilmesi için genel mıntıka temizliği yaparken ihtiyaç duyulan ara yollara da kilitli parke döşeme çalışmalarını da suretle tamamlamaya çalışıyor. Mecbur Efendi kapısından başlayan kilitli parke döşeme çalışmaları; Astarlızade, Hasip Dede, Ali Baba kapıları ile Kale kapısına kadar olan alanı kapsıyor.

 

“Mezarlıklar Çöp Atma Yeri Değil, Dua Etme Yeridir”

Şehir dışından da mezarlığa fazlaca ziyaretçi geldiğini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, vatandaşların kabir ziyaretlerini rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için gerekli temizlik, bakım ve yol çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. Mezarlıkta yapılan çalışmaları rutin olarak tekrarladıklarını dile getiren Dinç, “Şu anki çalışmalarımızda 34 personel görev yapmaktadır. Halkımız, vefat eden yakınları için temiz, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda dua edebilecek. Temizlik çalışmalarımız esnasında mezarlıkların çevresinden fazlaca atık çıkması bizi üzmektedir. Mezarlık hizmetlerimize ciddi yenilikler getirmemize ve rutin yapılan temizliklere rağmen mezarlıklarımızın kirletildiğini görmek üzücü. Mezarlıklarımız çöp atma yeri değil, dua etme yeridir. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermesini bekliyoruz.” dedi.

Çankırı Sarıbaba Mezarlığı, yeni yılın ilk günlerine temizlik, bakım ve parke döşeme çalışmaları tamamlanmış bir şekilde girecek.