“Çankırı Okuyor Kitap Fuarı” Başlıyor

Geri

“Çankırı Okuyor Kitap Fuarı” Başlıyor

5 Mayıs 2011

Belediye Başkanımız İrfan Dinç’in hayata geçirmek için aylar öncesinden başlattığı eğitim projesi hayata geçiyor.

06–15 Mayıs 2011 tarihleri boyunca Atatürk Anıtı üstünde,(Eski Tekel binasının kaldırıldığı park alanında) on gün boyunca sürecek olan “ Çankırı Okuyor Kitap Fuarı” Mehteran Gösterisi, Söyleşiler, İmza Günleri ve Kitap Sergileriyle halkımızın ilgi ve alakasına sunulacak.

Fuar’da, İlimizdeki kitapçılar, İstanbul’dan gelecek olan yayın evleri, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 17 adet kitap standı kurulacak.

 

 Eğitim alanında okumaya destek olmak için değişik projeler üreten Belediye Başkanımız İrfan Dinç “Hayatlarının en önemli çağlarında yavrularımızın ve hatta ebeveynlerimizin gelecek zamanı iyi kurgulamalarının en temel kaynağı okumaktır. Ben her zaman şunu ifade etmişimdir. Okuyan insanın ideolojisi ne olursa olsun, ondan kimseye bir zarar gelmez. Millet olarak, şehir ve ülke olarak okumalıyız. İyi yetişmiş bir millet olursak sesimizi geniş bir yelpazeye duyurabiliriz. Bu bakış açısıyla Çankırı’mızda on gün boyunca sürecek olan “Çankırı Kitap Okuyor Fuarını” gerçekleştirmeye sayılı saatler kaldı. Böyle bir faaliyeti düzenleyecek olmaktan büyük bir heyecan ve kıvanç duyuyorum. Tüm Çankırılı hemşerilerimin fuarımıza ilgi ve alakalarını bekliyorum” diyerek, bütün yaş guruplarını Kitap okuma fuarına davet etti.

 

Ayrıca Belediyemiz  “Çankırı Okuyor Kitap Fuarı” boyunca Çankırı’daki tüm okul kütüphanelerine, okul öğrenci ve öğretmenlerine 50.000 adet kitap dağıtımını gerçekleştirecek.