Çankırı Okuyor Kitap Fuarı Açıldı

Geri

Çankırı Okuyor Kitap Fuarı Açıldı

9 Mayıs 2011

Atatürk Anıtı yanındaki alana hazırlanan  “Kitap Fuarı” açılışına Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ile çok sayıda bürokrat, daire amiri, öğretmen ve öğrenci katıldı.

Açılışta konuşması için kürsüye davet edilen Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık “ Belediyenin eğitim alanındaki çalışmaları, eğitim camiasını ziyadesiyle memnun ediyor. Öğretmenlerimiz, belediyenin desteğinin arkalarında olduğunu görmenin bilinciyle, daha şevkli ve daha azimli bir şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Bu gün burada toplanmamızın gayesi olan Kitap fuarının Çankırı’mıza hayırlı olmasını diliyor, hedefine ulaşmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum”dedi.

Belediye olarak kültürel faaliyetler çerçevesinde birçok projeye imza atıldığını belirten Belediye Başkanımız İrfan Dinç, konuşmasına ''Çankırı Okusun'' diyerek devam etti. Belediye Başkanımız İrfan Dinç “Çankırı halkımızın yüzde 70'i hiç okumuyor, nüfusun yüzde 40'ı kütüphaneyle hiç tanışmamış. Okumayan, sormayan, sorgulamayan nesilleri yetiştirmek için, ciddi çalışmalar yapmalıyız. Okumayan toplumlar kültürünü geleceğe taşıyamaz'' diyerek, önce istatistikî bilgiler verdi.

Kitap okuma kampanyası çerçevesindeki “Çankırı Okuyor Kitap Fuarının” başlayacak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Belediye Başkanımız İrfan Dinç “ Çankırı Belediyesi olarak Çankırı'da öğrenci ve öğretmenler için hızlı ve etkin okuma kampanyasını da başlatmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, Milli Eğitim müfredatına uygun bir kitap hazırlayarak önümüzdeki eğitim öğretim döneminde yetiştirmeyi düşünüyoruz. Bu çalışmaların amacına ulaşması için gereken her şeyi yapmaya hazırız ve bir kez daha vurgulamak istiyorum, gelecekten çok umutluyum”dedi.

Çankırı Belediyesi tarafından başlatılan “Çankırı okuyor” kitap fuarına Recep Cihan Yeniköse isimli öğrencinin “Okumak” adlı şiiri açılışa katılanlar tarafından büyük alkış aldı. Çankırı’daki bazı okulların Halk oyunları ekipleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı bir gösteri yaptı. Mehteran takımının gösterisi izleyenlerin beğenisini kazandı.10 gün boyunca açık kalacak kitap fuarında, fuara katılan yayınevleri tarafından imza günleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.