Çankırı, Mahalle İftarlarında Buluşuyor

Geri

Çankırı, Mahalle İftarlarında Buluşuyor

2 Temmuz 2015

Havaların yağışlı ve serin geçmesine rağmen, Belediye tarafından kurulan mahalle iftarlarına ilgi bu sene de artarak devam ediyor. Her gün ayrı mahallelerde kurularak Çankırı’nın dört bir yanındaki insanlara ulaşması hedeflenen iftar sofraları, katılımcı sayıları ile de dikkat çekiyor. 

Mahalle iftarlarına hiç aksatmadan katılan Belediye Başkanı İrfan Dinç, ezan vakti yaklaşırken evlerinden akın akın gelen gönül dostlarını büyük bir sevinç ve gururla ağırlıyor.

Tüm masaları dolaşan ve konukları ile tek tek ilgilenen Başkan İrfan Dinç, gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti “Eski Ramazanlarda insanlar, sevdikleri kişilerin sofrasına konuk olurdu. Bir kişinin sofrasına habersiz misafir olmak, o kişiye duyduğunuz sevgi ve saygının en büyük belirtisiydi. İnsanlar, kendilerine yakın buldukları, saydıkları kişilerin sofralarına gönül rızası ile konuk olurlar. İşte, bizler de iftar sofralarımıza konuk olan vatandaşlarımızla Ramazan’ın bütünleyici, paylaşımcı ve birleştirici gücünü hep birlikte tecrübe etmekteyiz. Tarif edilemez bu duyguyu her günümüze yaymayı temenni ediyorum.” şeklinde ifade ederek tüm vatandaşları bu gönül birlikteliğine davet etti. 

Ramazan ayının 6. gününde Eliçabuk Sitesi ve Hz. Aişe Camii çevresine kurulan iftar sofralarında Belediye, yaklaşık 4 bin 500 kişiyi muhabbet sofralarında yine bir araya getirdi.