Çankırı Kent Konseyinden Halk Bilimi Araştırma Komisyonuna Destek Geldi

Çankırı Kent Konseyinden Halk Bilimi Araştırma Komisyonuna Destek Geldi

17 Mart 2017

Aylık mutat toplantısını gerçekleştiren Çankırı Kent Konseyi, Çankırı Belediyesi’nin oluşturduğu Halk Bilimi Araştırma Komisyonunun yeni başlayan çalışmalarını da toplantıya taşıdı. Yürütme Kurulu üyeleri ile birlikte Çankırı’nın tanıtılmasına yönelik her faaliyetin içerisinde olmaya çalıştıklarını belirten Kent Konseyi Muzaffer Derelli, bu çalışmanın başlatılmasından onur duyduklarını belirterek çalışmaları sonuna kadar destekleyeceklerini kaydetti.

Derelli, “ Yürütme Kurulumuzdan da bu komisyon içerisinde yer alan üyelerimiz var. Yapraklı, Korgun, Orta, Ilgaz, Kurşunlu, Kızılırmak civarında özellikle yardımcı oluruz. Belediyemizin restore ederek yaşayan bir mekân haline getirdiği Dr. Rıfkı Kamil Urga Araştırma Merkezimizde Belediye Başkanımız Sayın İrfan Dinç, misafirlerine müthiş sunumlar gerçekleştiriyor. Şehrimizin tanıtımına büyük katkısı olan bu sunumlara Çankırılı olarak biz de hayran kalıyoruz. Halk Bilimi Araştırma Komisyonu çok büyük ve önemli bir işin sorumluluğunu yüklenmiş durumda. Gerçekleştirmek istedikleri “Külliyat” çalışması ile şehrimizin tanıtımını ve potansiyelini çok yukarılara taşıyacaklar. Yaptıkları iş, öylesine ulvi ki;  Çankırı Kent Konseyi olarak, bizler de kendi çevrelerimizi kullanarak bu çalışmaya katkı sağlamaya hazırız. Başta Belediye Başkanımız İrfan Dinç ve eşi Türk Halkbilimci Zeynep Perihan Dinç hanımefendi olmak üzere, bu yola gönlünü vermiş tüm kültür elçilerimizi tebrik ediyorum.”ifadelerini kullandı.