Çankırı Kent Konseyi İstişare Toplantısı Yapıldı

Geri

Çankırı Kent Konseyi İstişare Toplantısı Yapıldı

2 Aralık 2013

Koç Otel Gökkuşağı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç,  Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Muzaffer Derelli, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Çankırı'yı genişletme ve şehri büyütme adına yapılan çalışmaların karara bağlanması için toplanan Kent Konseyi'nde sunumlar eşliğinde istişare yapıldı. Çankırı'nın çehresini değiştirecek olan projede yer tespitinin yapılması için görüş alış verişleri yapılırken, ortak karara varılması esas alındı.

Toplantı kapsamında konuşan Başkan Dinç, göreve geldikleri günden bugüne kadar Çankırı'yı her alanda geliştirmeye ve büyütmeye çalıştıklarını söylerken, attıkları her adımda önlerine engeller çıkmalarına rağmen tüm bunların üstesinden geldiklerinin altını çizdi. Çankırı'da beklentilerin yüksek olduğunu söyleyen Başkan Dinç, " Bizler şehrimizi çok iyi biliyoruz, şehrimizin sorunlarını, problemlerini yapılması gerekenleri çok iyi biliyoruz. Üniversite şehri olduğumuzda, üniversite şehri olmanın ne demek olduğunu, ne gibi gereksinimlere, ihtiyaç duyulduğunu, alt yapının nasıl olması gerektiğini biliyorduk. Bu memlekette sinema denen bir şey yoktu. Belediye İş Merkezi'nin alt katından hariç otoparkta yoktu. İşin garibi tüm bunları üretecek fikir, düşünce de yoktu" şeklinde konuştu.

Şehrin trafiğini rahatlatmak adına otoparklarla ilgili kamulaştırmaları yaptıklarını belirten Başkan Dinç, önümüzdeki dönem bununla ilgili çalışmaların başlayacağını ifade etti. Çankırı'da konut sıkıntısını ve karmaşasını çözmek adına kale eteklerine konutları inşa etme çalışmalarına girdiklerini söyleyen Dinç, Kentsel Dönüşümün bir şehir için ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini belirtti.

Oluşturulacak olan Yakın Kentin Organize Sanayi bölgesine hitap edecek şekilde yapılacağını ifade eden Başkan Dinç, yapılması muhtemel olan üç alanla ilgili ortak bir karara varılması gerektiğini söyledi. Dinç, ayrıca kademeli bir şekilde şehirden kopmayacak biçimde çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Toplantı, Yakın Kent Projesi için ortak bir karara varılması adına Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı'nda yapılan istişareyle sona erdi.