Çankırı İtfaiyesine Modern Hizmet Binası İçin Hafriyat Çalışmaları Başladı

Geri

Çankırı İtfaiyesine Modern Hizmet Binası İçin Hafriyat Çalışmaları Başladı

16 Ekim 2017

Çankırı’ya Modern İtfaiye Binası

Yerel ve ulusal basın temsilcileri ve itfaiye erleri ile bir araya gelen Başkan Dinç, Çankırı’ya kazandıracakları dünya standartlarındaki modern itfaiye binasından bahsetti.  İtfaiyecilik hizmetlerinde ciddi aşama kaydettiklerini vurgulayan Dinç, “Böylesi donanımlı bir teşkilata güzel ve modern bir İtfaiye binası lazımdı. İtfaiye tesislerimizin uygulama projesini tamamlayarak ihalesini gerçekleştirdik.  Hafriyat çalışmaları başlayan projemiz, hem itfaiye personelinin güvenliği hem de giderek büyüyen şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak amacı ile itfaiye yatırımlarına verdiğimiz önemin göstergesidir.” dedi. Dinç, itfaiyecilik hizmetlerini şehrin genelinde daha da hızlandırmak amacı ile Aksu Mahallesi tarafında ikinci bir teçhizatla İtfaiyemize bağlı birim kurarak bölgede çıkabilecek yangın ve oluşabilecek kazalar için önlem almak istediklerinin de altını çizerek “Güçlü itfaiye teşkilatımızı daha da güçlendireceğiz.” dedi.

İtfaiye Müdürlüğü Yeni Aracını Tanıttı

İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümünde Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü araç filosuna bir yeni araç daha ekledi. Trafik kazalarına müdahale aracını Başkan Dinç ile birlikte basına tanıtan İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, aracın üzerinde ayırıcı, kesici ve söndürme sistemlerinin bulunduğunu anlattı. Başkan Dinç de belediyenin araç parkını modern  araçlarla büyüttüklerini kaydetti. Hizmet ve hizmetin kalitesi büyüdükçe araç filosunun da güçlendirilmesi gerektiğine değinen Dinç, İtfaiye Müdürlüğümüz bünyesinde yangına müdahale, arama ve kurtarma çalışmaları için gerekli donanımımıza trafik kazalarına acilen müdahale etmemizi sağlayan aracımızı da temin ettik. Biz her şeye hazırlıklıyız, ama Allah ihtiyaç hissettirmesin.” ifadelerini kullandı.

Dinç, toplantı sonrasında İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci ile birlikte Hayvan Pazarının yanında çalışmaları başlayan yeni İtfaiye Binası alanını basın mensuplarına tanıttı.