Çankırı İtfaiyesi'nden Minik Öğrencilere Yangın Eğitimi

Geri

Çankırı İtfaiyesi'nden Minik Öğrencilere Yangın Eğitimi

25 Şubat 2016

Güçlü ekibi ve modern araçları ile başarılı çalışmalara imza atan Çankırı Belediyesi İtfaiyesi, yangın sömdürme ve müdahale eğitimlerine devam ediyor. Eğitimler kapsamında Doktor Refik Saydam İlkokulu  2. sınıf öğrencilerinden oluşan iki sınıfa yangın söndürme ve müdahalede bulunma eğitimi verildi.

Çankırı İtfaiyesi bahçesinde toplanan minik öğrenciler, itfaiye personelleri ile birlikte yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi. Öğrencilere ilk olarak, İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci tarafından yangın ve yangına müdahale konusunda bilgilendirme yapıldı.  Semerci çocuklara yangının hayatımızdaki yeri ve önemine değinerek, yangın söndürme eğitiminin faydalarını anlattı.

Garaj önüne getirilen minik öğrencilere itfaiye araçları ve özellikleri tanıtıldı.Öğrencilere yangın tüpünün özellikleri hakkında bilgi verilerek, tüpün nasıl kullanılması gerektiği anlatıldı. Minikler, yangın anının canlandırıldığı tatbikatta ısı geçirmeyen ve yanmayan giysi giyen itfaiye personeli ile birlikte yapay bir binada yangın tüpleri ile söndürme çalışmaları yaptılar.  Büyük bir dikkatle eğitimleri izleyen öğrencilere yangın söndürme pozisyonları ve yangına nasıl su tutulacağı konusunda da bilgilendirme yapıldı. Daha sonra minikler, itfaiye aracında bulunan yangın merdivenine çıkarak yangın anında merdivenin nasıl çalıştığını gördüler.

Son olarak itfaiye birimine bağlı K9 Kurt Köpeğinin arama ve kurtarma çalışmalarında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu gösteren itfaiye ekipleri, K9 köpeğine dinleme ve anlamaya dayalı olarak tatbikat yaptırdılar. Minikler köpeğin yaptığı gösteriyi dikkatle izlerken, komutları dinleyen ve harfiyen yerine getiren kurt köpeğine hayran kaldılar.

Eğitimin sonunda öğrencilere üzerinde Çankırı Belediyesi logosu ile yangın figürlerinin yer aldığı yapboz hediye edilerek, yapay zeka ile miniklerin yangın söndürme konusunda pekiştirilmesi sağlandı. Aldıkları hediyelerle çok mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, Belediye Başkanı İrfan Dinç'e ve itfaiye ekibine de çok teşekkür ettiler.

Eğitim tatbikatı, minik öğrenciler ve itfaiye personelleri ile çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.