Çankırı İtfaiyesi Kış Öncesi Vatandaşları Uyardı

Çankırı İtfaiyesi Kış Öncesi Vatandaşları Uyardı

16 Kasım 2015

Vatandaşlara kış mevsimi gelmeden bacalarını temizletmesi gerektiği konusunda uyarı yapan İtfaiye Müdürlüğü,  bacalarını temizletmek isteyen vatandaşların, Belediye Meclis Kararı'nda belirtilen baca temizleme ücretini Çankırı Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Bürosu'na yatırıp, alınan makbuzla birlikte İtfaiye Müdürlüğüne müracaat etmelerini söyledi. Yangın önlemleri almanın söndürmeden daha kolay olduğunu ifade eden yetkililer, alınan her önlemin çıkabilecek tehlikelerin önüne geçeceğini belirtti.

Çıkabilecek yangınlara karşı erken müdahale hususuna vurgu yapan Semerci,  Çankırı'daki bazı mahallelerin birinci yangın bölgesi olduğunu ifade etti. Dar sokaklara, yangın esnasında yangın söndürme araçlarının girmekte zorlandığını söyleyen Semerci, vatandaşların bu dar bölgelere araç park etmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca yüksek katlı binalarda bulunan yangın merdivenlerinin çıkış kapılarının açık tutulması ve yangın esnasında müdahaleye hazır olunması hususunda da uyardı.