Çankırı İtfaiyesi Gücüne Güç Kattı

Çankırı İtfaiyesi Gücüne Güç Kattı

8 Eylül 2015

Yüksek dayanımda alüminyum döküm malzemeden imal edilen araç, dakikada yaklaşık 3000 litre su sevkıyatı yapabilecek.  6 ton kapasiteli su tankına sahip itfaiye arazöz aracının 300 litrelik köpük düzeneği sayesinde yanan maddenin havadaki oksijen ile bağlantısı daha hızlı kesilebilecek. İtfaiye personeli arazöz ile su veya su-köpük karışımı şeklinde yangına anında müdahale edebilecek.

Alımı yapılan itfaiye arazöz ile Çankırı Belediyesi’ne ait araç sayısını 127’ye yükselttiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, itfaiyecilik hizmetlerinin en üst düzeyde verilebilmesi ve halkın zor günlerinde en etkin biçimde müdahale edilebilmesi amacı ile İtfaiye Müdürlüğünü eğitimli personel, yeterli araç ve ekipman ile dünya standartlarında bir hale getirdiklerini ifade ederek “Araç filomuzdaki artış, sadece araç sayımızın artışı değil, aynı zamanda hizmet kalitemizin de artışıdır.”dedi.