Çankırı Halkı 15 Temmuz’da Şehitlerini Andı

Geri

Çankırı Halkı 15 Temmuz’da Şehitlerini Andı

21 Temmuz 2020

15 Temmuz vatana ihanet girişiminin dördüncü senesinde o gecenin unutulmaması ve unutturulmaması için "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında Çankırı’da bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. Akşam saatinde Çankırı Belediyesi’nin organizasyonu ile Milli İrade Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitleri adına bir kez daha vatan nöbetine katıldı.

Şehitler için saygı duruşu ile başlayan program, coşku ile okunan İstiklal Marşı ile açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının izlenmesinin ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, "Tarihe kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz ihanet girişimini başarısız çıkması içimizdeki ölmez vatan sevgisinin en büyük göstergesidir. 4 yıl önce bugün meydanları dolduran vatansever milletin iradesini yok sayan bu anlayışa tüm dünyanın gıpta edeceği bir demokrasi dersi vermiştir. 15 Temmuz’da felaketimizi projelendirdiler. 15 Temmuz’da son nefesi vermemizi gözlediler. Okyanus ötesinden talimat alan FETÖ üyeleri, milletimizin helali olan savaş uçakları ile saldırdı. Helikopterler tepemizde uçuştu, bombalar, kurşunlar üzerimize yağdı. Su uyur düşman uyumaz sözü bir kez daha anlam ve karşılığını buldu. Zalimler, hainler, emperyalizmin maşaları bu defa Türk askeri kılığına girdi. Milletin silahını millete çevirdiler. Milletin imkânlarını kullanarak yine millete öldürücü darbe vurmak istediler. İçlerine sızan hainler göz nurumuz, gururumuz şanlı Türk ordusunu ve güvenlik güçlerimizi itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Necip milletimiz kadını, erkeği, yaşlısı genci ile “önce vatan” diyerek tarihe yazdığı destanlara bir yenisini daha ekledi.  Tarihimize baktığımız zaman; 15 Temmuz, vatana karşı yapılan tarihi hesaplaşma ürünlerinden sadece birisidir.” Dedi. Esen, Mehmetçik ile ilgili vurgu yaptığı konuşmasında “Cennet vatanımıza kast eden dâhili ve harici hainleri, tarihinde hiçbir ihanete teslim olmayan ve vatansız kalmayan Türk milleti asla affetmeyecektir.  Bir hususu da belirtmek isterim ki; kutlu vatanımız; dün olduğu gibi bugün de fedakâr anaların kınalı kuzularına, ülkemizin Mehmetçikleri’ne emanettir.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu ise " Esaret ve zulüm altında yaşamaktansa halkımızın iradesini ortaya koyduğu bir gecedir 15 Temmuz. O gece selâ seslerinin uçak seslerini yendiği geceydi. Ne o gece milletimize karşı yapılan ihaneti unuturuz ne de milletimize o geceyi unuttururuz." dedi.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz da "FETÖ terör örgütü uzun yıllar boyunca dinimizi bir istismar aracı olarak kullanılarak her türlü kirli usulle devletin bürokrasinin ordunun yargının özetle ülke yönetiminin ve toplumun tüm birimlerine sızan kanser gibi yayılan zehirli bir yapıdır. Bundan sonra da bu tür hain girişimlere kalkışacak olanlara şunu hatırlatmak isteriz ki bizde kahraman bitmez. Milletimiz bu gece darbeye teşebbüs edenlere gereğini gösterdi. Aziz milletimiz, 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanımızın meydanlara çıkın çağrısından sonra arkasını düşünmeden meydanlara koşmuş hainlerin önüne dikilmiş, tankların önüne yatmış demokrasiye, meclisimize vatanına sahip çıkmıştır. Yarânlar diyarı Çankırı, aynı zamanda şehitler diyarıdır. Çankırı, en çok şehit veren illerimizdendir.” ifadelerine yer verdi.

Program; Sancak Koşusu, Gençlerin Gözünden 15 Temmuz şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Çankırı Belediyesi Türk Halk Müziği grubunun çalıp seslendirdiği kahramanlık türküleri ile devam etti.