Çankırı, Gönül Dostlarının Sayısını Arttırıyor

Geri

Çankırı, Gönül Dostlarının Sayısını Arttırıyor

19 Nisan 2018

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima’yı makamında ağırladı. 

Çankırı’ya ilk defa gelen Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima, Sumitomo Rubber AKO Industries Lastik Fabrikasına inceleme gezisi düzenledikten sonra Belediye Başkanı İrfan Dinç ile bir araya geldi. Yedi aydır Türkiye’de olduğunu belirten Büyükelçi Miyajima, fabrikada Çankırılı bin kişinin çalıştığını gördüğünde buraya katkı sağladıkları için memnun olduğu dile getirdi. Çankırı’ya yaptıkları yatırımın Japonya açısından da önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Miyajima, diğer Japon firmalarının da Çankırı’ya yatırım yapmalarını arzuladıklarını söyledi.

Misafirlerini ağırlamaktan duyduğu mutluluğu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, fabrikanın eski Ceo’su Norifumi Fujimoto ile başlayan dostluğun daim olmasını istediklerini söyledi. Dinç, “Yaptığınız yatırım şehrimiz ve ülkemiz adına kayda değer bir yatırımdır. Biz sizleri sempatikliğiniz ve dürüstlüğünüz ile çok sevdik. İnsani değerlere olan bağlılığınız ve çevreye duyarlılığınız her türlü takdirin üzerindedir.” dedi.

 

Türk-Japon Dostluğu Göz Doldurdu

Başkan Dinç, merhum babasının Kore Savaşı’nda yaralandığında Tokyo hastanesinde tedavi olduğunu anlattı. Dinç, “siz 70 yıl önce babama şifa vermiştiniz. O yüzden kalplerimiz çok yakın birbirine.” diye konuştu.

Büyükelçi Miyajima ise Japonya’da huzurlu ve güvenli yaşıyor olmalarında Türklerin Kore Savaşı’nda yardım etmelerinin payının büyük olduğuna inandığını kaydetti.  Miyajima, ayrıca, 16 Eylül 1890’da Wakayama eyaletinin Kushimoto kıyılarındaki Şeytan Kayalıkları’nda batan Ertuğrul fırkateyni için çelenk bıraktığını ve saygılarını sunduğunu da sözlerine ekledi. Bu kuvvetli ilişkileri bir sonraki jenerasyona taşımak istediklerini belirten Miyajima, “Japonya ve Türkiye,  coğrafi olarak uzaktır ama kalpleri bir, iki ülkedir.” dedi.

 

Öncesinde Destek, Sonrasında Ziyaret

Çankırı’nın misafiri Büyükelçi Miyajima, Japonya Büyükelçiliğinin iki yıl önce Esentepe Kültür Merkezindeki eğitimlere katılacak kadınların kullanacağı makine ve teknik donanım malzemelerinin karşılanması için hibe desteği vermesinden dolayı kültür merkezini yerinde inceledi. Japon konuklar, insanların eğitimine ve insan ilişkilerinin geliştirilmesine çok önem verdiklerini belirtti.  Başkan Dinç ise verdikleri desteklerden dolayı Japon dostlarına teşekkür etti.