Çankırı Dört Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yaptı

Geri

Çankırı Dört Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yaptı

24 Ocak 2018


Çankırı Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM)  çalışmaları kapsamında Ilgaz’da düzenlenen Kış Okulu bu alanda dört  farklı  sergiye de ev sahipliği yaptı.

Kış dersleri devam ederken Prof. Dr. M.Muhtar Kutlu tarafından hazırlanan "Altay Şamanizmi - Bir Ayinin Etnofotografisi ile Doç. Dr. H.Nurgül Begiç önderliğinde hazırlanan “Sandığımdan Bebekler", “Bir Deveden Bir Keçeden” ile Tuz Mağarasında düzenlenen “Çankırı’yı Dokumak” isimli sergiler de görücüye çıktı. Katılımcılar, sergileri büyük bir ilgi ile gezerken keçe çalışmalarına da uygulamalı olarak eşlik etti.   Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Derin araştırmaları ve engin bilgileri sonucunda bu sergileri açarak araştırmalarını bizimle paylaşan değerli hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Kültürel mirasını korumak, sahip çıkmak ve yaygınlaştırmak bir ülkenin başına gelebilecek en güzel şey.” diye konuştu.


Geleneksel Oyuncak ve Bebek Müzesi Öncesi Sergi Çalışması

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hacer Nurgül Begiç`in düzenlediği “Sandığımdan Bebekler” isimli serginin, çalışmalarına devam ettikleri Geleneksel Oyuncak ve Bebek Müzesi öncesi tanıtım sergisi olma özelliğini taşıdığını belirterek Çankırı’ya farklı alanlarda birçok müze kazandıracaklarını kaydetti.  Dinç, somut olmayan kültürel değerlerin kıymetinin henüz çok iyi algılanmadığını ifade ederek Çankırı Belediyesi’nin küçük ölçekli olmasına rağmen büyük işlere imza attığını da belirtti. Geleneksel Oyuncak ve Bebek Müzesi’nde Doç. Dr. Hacer Nurgül Begiç tarafından Anadolu’nun farklı yerlerinden toplanan bebeklerin bu müzede bir araya getirilerek sergileneceğini söyledi. Dinç, “Her bir bebek Anadolu’nun ayrı bir kültürünü ve hikâyesini taşıyor. Uzun vadedeki çalışmalarının bizim çatımız altında toplanmasına onay vererek gözünden sakındığı oyuncak bebeklerini Müzemize hediye eden Doç. Dr. Nurgül Begiç Hocama canı gönülden teşekkür ediyorum.”dedi.