Çankırı, Doğu Türkistan’daki Zulme “Dur” Dedi

Geri

Çankırı, Doğu Türkistan’daki Zulme “Dur” Dedi

24 Temmuz 2015

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Doğu Türkistan Yürüyüşü’ne katılan Çankırılı vatandaşlar, Çin’in Şincan Uygur özerk bölgesindeki Müslümanlara yönelik yapılan insanlık dışı muameleyi protesto etti. Ak Parti İl Başkanlığı'nca düzenlenen organizasyonla Hoca Ahmet Yesevi Camii Meydanında Cuma namazı çıkışında toplanan binlerce Çankırılı ellerinde Türk ve Doğu Türkistan bayrakları ve Çin'in uyguladığı zulmü protesto eden döviz ve pankartlarla sloganlar attı. Kadın erkek, genç yaşlı, çoluk çocuk demeden Doğu Türkistanlı kardeşleri için yürüyen 5 bin kişi, zulme Çankırı’dan “Dur” dedi. 

Kalabalığa hitap eden AK Parti İl Başkanı Celal Kaman “Doğu Türkistan yalnız değil. Bu zulüm bitene kadar hepimiz Doğu Türkistanlıyız.” diyerek yaptığı açıklamada bu zulmü görmezden gelmeyeceklerini ifade etti. Tekbir getiren ve  sloganlar eşliğinde zulmü protesto eden Çankırılıların yürüyüşü Anıt alanında sona erdi.

Çankırı'daki protesto yürüyüşüne Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ile Belediye Başkanı İrfan Dinç ile yaklaşık 5 bin Çankırılı katıldı.