Çankırı, Bu Semineri Konuşuyor

Geri

Çankırı, Bu Semineri Konuşuyor

6 Ocak 2016

Eğitimci, veli ve öğrencilerin dikkat ile takip ettiği seminer, 100. Yıl Kültür Merkezinde üç gün boyunca 11 oturumda gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak yer alan Çamlıca’nın sözleri seminere damgasını vururken katılımcılardaki etkisi de büyük oldu. Sınav ve stres, Çocuklar Ayak İzlerimizi Takip Eder, Başarı ve Motivasyon, Çocuklar İçin Örnek Başarı Hikayeleri konularının işlendiği semineri, 3416 kişi takip etti. Anlatımında; kitap okumanın olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Çamlıca, “Oku, Düşün, Aydınlan” sloganı ile eğitim sürecinde sadece öğrencilerin değil, eğitimcilerin ve velilerin de kendilerini sürekli yetiştirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Kitap okumayan kişilerin insan kalbine dokunamayacağını söyleyen Çamlıca, “Gençlerdeki enerjiyi harekete geçirme potansiyelinden mahrum olanlar gençlere bir şey veremezler. Onları anlamak için sürekli okumak lazım. Anne-baba kitap okumuyorsa çocuğunun kitap okumasını da beklemesin. Bir insan her şey olabilir ama kitap okumazsa adam olamaz. Hangi mesleği yaparsanız yapın, ne olursanız olun, eğitimli olun.” diye konuştu. Çamlıca, teknolojiye hâkim olmanın ona mahkûm olmamak olduğunu da belirterek çocuklara sabır ve merhametin öğretilmesi gerektiğini, çocukların anaokullarına değil okul gibi annelere ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Eğitimci-Yazar Çamlıca, anlatımı ile Çankırı’daki katılımcıların beğenisini kazandı.

Seminerin bir oturumuna Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da katıldı. Seminerin tamamlanmasının ardından Çamlıca’ya Çankırı Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü adına plaket ve tuz lamba hediye edildi. 


Sosyal Medya’dan Anlamlı Mesaj “ İyi Varsınız Gençler!”

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, sosyal medya hesabı üzerinden Çankırı’da 3 gün boyunca verdiği seminer için yorum yazdı. Seminer sonunda memnuniyetini belirten Çamlıca, Çankırı’da kendisini yalnız bırakmayarak seminerini ilgi ile takip eden gençlere sosyal medya üzerinden “İyi ki varsınız gençler’ ” diyerek seslendi.