Çankırı Beyaza Büründü, Ekipler Harekete Geçti

Çankırı Beyaza Büründü, Ekipler Harekete Geçti

3 Ocak 2017

Tüm yurtta olduğu gibi Çankırı’yı da etkisi altına alan kar yağışı sebebi ile Belediye ekipleri vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için harekete geçti. Ekipler, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı için yoğun mesai harcıyor. Şehrin genelini etkileyen kar yağışında Uluyazı, Esentepe, yeni hastane, şehir merkezi, Karaköprü, sanayi bölgesi, Yenimahalle, Feslikan ve Tuzlu Bağları’ndaki yol ve kaldırımlarda karla mücadele çalışmaları aralıksız yürütülüyor. Tehlike arz eden dikey yollarda ise tuzlama çalışmaları ile önlemler alınıyor. Yoğun kar yağışı karşısında kırılan ağaç dalları da ekiplerce temizleniyor. Muhtelif alanlarda biriken karlar, kamyonlarla toplanıyor.

Vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için etkili bir çalışma yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, kar ile mücadele için gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Dinç, “ Şu an 2 adet kar küreme aracı, 2 adet greyder, 5 adet Beko kepçe, 10 adet kamyon ve yaklaşık 150 işçiden oluşan ekiplerimiz ve donanımımız ile birlikte karla mücadelemiz devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı ya da olumsuz durumda vatandaşlarımız, ''Alo 153'' numaralı hattan ekiplerimize ulaşabilirler.” şeklinde konuştu.