Çankırı Belediyesi’nin Yardım Tırları Halep Halkı İçin Yola Çıktı

Geri

Çankırı Belediyesi’nin Yardım Tırları Halep Halkı İçin Yola Çıktı

13 Ocak 2017

Çankırı Belediyesi’nin Halep’te zulüm altında olan vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Belediye hizmet binası önünden dualarla uğurlandı. Konserve gıdalar, bisküviler,  bebek bezi, bebek maması, bebe bisküvisi, biberon, süt, 0–5 yaş arası kullanılmamış çocuk kıyafetleri, çocuk botu, kullanılmamış battaniye ve yorgan, iç giyim ( içlik, iç çamaşırı, çorap vs.), kadın pedi, ıslak mendil ve sabun gibi malzemeler, Halepli vatandaşlara ulaştırılması için tırlara yüklendi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırılıların yanı sıra Belediye bünyesinde hizmet veren hanım lokalleri, beyaz masa, diğer birimler ile Hayrat Vakfı’nın da katkı sağladığı iki tır dolusu yardımı tören ile uğurladı. Çankırılıların kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini belirten Başkan Dinç, yardımların Haleplilerin yaralarını bir nebze de olsa saracağını kaydetti. Çankırılıların Halep’teki kardeşlerinin acılarına ortak olduklarını dile getiren Dinç, "Ülkelerin bir resmi bir de stratejik sınırları vardır. Halep bizim stratejik sınırlarımızın içindeki gönül coğrafyamızın bir parçasıdır. Dünyaya baktığımızda bugün küresel emperyalist güçler gözü dönmüş bir şekilde özellikle Türk İslam coğrafyasını kan, gözyaşı ve zulüm coğrafyasına dönüştürmüşlerdir. İçimiz kan ağlıyor. Bu kanın bu zulmün bir an evvel dinmesi için rabbimize dua ediyoruz." dedi. 

Engelli gençlerin belediyenin ahşap boyama kursunda yaptıkları oyuncaklar ile Belediye Fatih Sultan Mehmet Çocuk Kulübünün 19 Ocak Perşembe günü saat 19.00’da Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde düzenleyeceği Dönem Donu Gösterisi’nin geliri de Çankırılı çocuklar tarafından Halepli kardeşlerine gönderilecek.