Çankırı Belediyesinin Kurban Bayramı Hazırlıları Tamam

Geri

Çankırı Belediyesinin Kurban Bayramı Hazırlıları Tamam

14 Haziran 2024

 

 

Çankırı Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, belediye ekiplerinin bayram süresince olası durumlar için 7/24 teyakkuzda olacağını söyledi.  Esen, tüm hemşehilerinin Kurban Bayramı’nı kutlayarak vatandaşların istek ve şikâyetlerini Alo 153 ile 0 552 153 18 18 WhatsApp ihbar hattı aracılığı ile ulaştırabileceklerini bildirdi.

 

 

Cadde ve Sokaklar Yıkandı

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinesinde Kurban Bayramı öncesinde tüm cadde ve sokaklar deterjanlı su ile yıkandı. Ekipler, tazyikli sular ile şehri tozdan arındırdı. İlaçlama çalışmaları kapsamında ise vektör ile mücadele alanları genişletildi. Camilere ise arife gününde gül suyu sıkılacağı bildirildi.

 

 

Kurban Kesim Alanlarının İhtiyaçları Tamamlandı

 

Belediyenin Modern Hayvan Pazarı kurbanlık satışı yapmak isteyen celepleri ağırlarken merkezdeki kurban kesim alanlarının eksiklikleri de giderildi. Su ev Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, kesim kurban yerlerine su tesisatı çekilmesi, yağmur suyu hat bakımları ile kanal temizlik çalışmalarını tamamlayarak bayram süresince oluşabilecek altyapı arızaları için nöbet ekip oluşturdu.

 

 

Kabirler ve Parklar Bayrama Hazır

 

Park ve Bahçeler ile Mezarlıklar Müdürlüklerine bağlı ekipler, Sarıbaba ve Esentepe mezarlıklarında ot biçme çalışmalarını tamamladı. Kabirlere giden ara yolların tamiratını gerçekleştiren ekipler, Sarıbaba mezarlığının ana girişine peyzaj uygulamaları yaptı. Şehirdeki tüm çimler biçilirken vatandaşların yoğunlaştığı büyük parklar da bayrama hazırlandı.

 

 

Yer Altı Tuz Şehri’ne Giden Yol İyileştirildi

 

Fen İşleri Müdürlüğü ise Yer Altı Tuz Şehri ziyaretçilerinin için sorun yaşamaması için yol iyileştirme çalışmaları yaptı. Şehir merkezini ikiye bölen Tatlıçay da temizlenerek bayrama hazır hale getirildi.

 

 

Arife Günü Mezarlıklar Vatandaşlar

 

Mezar alanlarını arife günü ve bayrama hazırlayan Mezarlıklar Müdürlüğü, kabir ziyaretlerinin daha rahat yapılması için Sarıbaba Mezarlığı ana girişine stant kurdu.  Gelen tüm vatandaşlara Kızılcık şerbeti ikramı yapılırken mezarlığın tüm giriş kapılarında ise şeker ve kolonya ikram edilecek.  Stantta bekleyen görevliler, vatandaşları karşılayarak mezar yeri bulma, mezar yeri hakkında bilgi alma, yeni mezarlık alanı ile ilgili satış işlemleri gibi taleplere de yardımcı olacak. Mezarlığa kurulan anons sistemi ile Arife günü boyunca dualar okunacak. Kadın ve erkek hocalar da tüm gün okumalarını gerçekleştirecek.