Çankırı Belediyesi’nin İstanbul’daki Standı İlgi Gördü

Geri

Çankırı Belediyesi’nin İstanbul’daki Standı İlgi Gördü

7 Ekim 2015

Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF)’in organizasyonu ile Maltepe Sahil Yolu Miting alanında oluşturulan Yöresel Çankırı Günleri stantlarına yöresel ürün satan esnaf ve vatandaşlar ile sivil tolum kuruluşlarının yanı sıra Çankırı Belediyesi açtığı stantla katıldı.

Görsel materyallerle İstanbulluları tarihi ve kültürel değerleri görmek üzere Çankırı’ya davet eden Çankırı Belediyesi ziyaretçilere özel kutularda helva ile kızılcık eğşisi ikram etti. Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz, Özel Kalem Müdürü Muharrem Ovacıkı ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz standı ziyarete gelenlere Çankırı’nın tarihi ve kültürel değerlerini anlattı.

Etkinliğin açılışında konuşan ÇANDEF Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Çankırılıları bir araya getirmek ve İstanbullulara Çankırı’yı tanıtma fırsatı vermek için böyle bir organizasyonu düzenlediklerini belirterek etkinliklerde güneydoğudan gelen şehitler nedeniyle eğlence ve müzik bölümünü iptal ettiklerini söyledi. İstanbul Çankırılılar Vakfı Başkanı Sami Soydal’da bu tür programların Çankırılılar arasında birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Kağıthane Kaymakamı hemşehrimiz Hasan Göç’de organizasyonu gerçekleştiren ve hem İstanbul’dan hem de Çankırı’dan gelerek programa katkı verenlere teşekkür etti. Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz yaptığı selamlama konuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.  Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise, İstanbul’da ve Sancaktepe’de Çankırılılar’ın kendileri için özel bir yeri olduğunu  belirterek bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliğin gelişimine katkıda bulunduğunu kaydetti.

Açılış sonrasında Çankırı Belediyesi standına gelen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç’e Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz’e hemşehrimiz Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç Çankırı Belediyesi kültür yayınlarından oluşan bir kitap seti hediye etti.

Stantları ziyaret eden vatandaşlar Çankırı Belediyesi standındaki yaran kıyafetli ve üç etekli yöresel kıyafetli bayan platformu üzerinde resim çektirerek ziyareti ölümsüzleştirdiler.

Yöresel Çankırı Günleri Maltepe’de 16-20 Eylül tarihleri arasında 5 gün süreyle ziyaret edilebilecek.