Çankırı Belediyesi’nin Bayram Temizliği Başladı

Geri

Çankırı Belediyesi’nin Bayram Temizliği Başladı

6 Haziran 2018

Çankırı Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısı ile şehri bayrama hazırlıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü mezarlıkları ve şehir içi kaldırımları yabani otlardan arındırarak kavşaklardaki peyzaj alanlarını çiçeklendiriyor.  Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokakları temizleyerek tüm mahallelerdeki konteynırları yıkıyor. Çalışmalar kapsamında Ankara Kastamonu şehir içi geçiş güzergâhı da ekiplerce temizleniyor. Vektör ile mücadelesi bayram öncesi ve bayramda süresince de devam edecek. Ekipler, arefe gününde tüm şehre gül suyu sıkarak bayramı karşılayacak.     

Fen İşleri Müdürlüğü, özellikle altyapıdaki tamiratlardan dolayı bozulan yolları iyileştirerek bayrama hazır hale getirecek. Sadakat ve Seçil Sokaklar başta olmak üzere asfalt çalışmaları da hızla yürütülüyor. Mezarlık Caddesi boyunca TEDAŞ tarafından bozulan kaldırımlar ise yeniden yapılarak yolun asfaltlama çalışmaları da tamamlanacak. Şehrin muhtelif cadde ve sokaklarındaki kaldırım, yol ve parke çalışmaları da devam ediyor. Bayram öncesinde şehrin ana caddelerinde bordür boya işlemi de başlatılarak tamamlanacak.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ise muhtelif alanlardaki ızgara temizliğini sürdürüyor. Mezarlıklardaki su arızalarını gideren ekipler, çeşmeleri de yeniledi.

Zabıta ekipleri, vatandaşın alışveriş yaptığı işletmelerde rutin denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle bayram öncesi sayıları artan dilencilere karşı tedbirler de alındı.

Belediye Başkanı Hüseyin Boz,  belediye ekiplerinin şehri bayrama hazırlamak için çalışmalarını arttırdıklarını söyleyerek vatandaşların bayramda her hangi bir sorun yaşamaları durumunda Belediyenin  “ALO 153” hattını arayabileceklerini belirtti. Boz, ekiplerin bayram süresince de gece gündüz hizmet vereceklerini ifade etti.