Çankırı Belediyesi’nin Bayram Hazırlıkları Tamam

Geri

Çankırı Belediyesi’nin Bayram Hazırlıkları Tamam

5 Eylül 2017

Çankırı Belediyesi,  vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirebilmeleri için ekiplerini seferber etti. Belediye Birim Müdürlüklerine bağlı ekipler, Kurban Bayramı öncesi temizlik, denetleme, ilaçlama ile asfalt yama çalışmalarına hız verdi. Ekipleri halkın daha rahat, güvenli ve huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için bayram süresince gece gündüz hizmet verecek.

Gıda üretimi yapan iş yerleri rutin olarak denetleyen Zabıta Müdürlüğüne, kurban satış noktalarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri bayram süresince de hayvan kaçışları ve kesim yerlerinin denetimi noktasında yaşanabilecek olası durumlar için 24 saat boyunca görevinin başında olacak.

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, hayvan satış yerlerinde ve mezarlıklarda ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirdi. Cadde ve sokaklarda yıkama ve süpürme çalışmalarını devam eden ekipler, Arefe günü sokakları gül suyu ile yıkayacak. Nöbetçi ekipler, kesim alanlarını bayram süresince temizlemeye devam edecek.

Mezarlıklarda yabani ot ve mıntıka temizliği gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 6 kişiden oluşan nöbetçi hızır ekibini bu bayram da hazır bulunduracak. Çalışmalar kapsamında mezar alanlarına giden ara yollarda parke bozuklukları da giderildi. Ekipler, şehir içi refüj ve parklarda sulama çalışmalarına devam edecek. Şehitlik ve mezarlık alanına takılan hatimmatik cihazı,  arefe gününde ve bayram süresince hatim dualarının yanı sıra kabir dualarını da okuyacak.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, BEDAŞ tarafından Buğday Pazarı Mahallesi ve etrafındaki ana caddelerde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda bozulan yollarda asfalt yama çalışmalarını tamamladı. Esentepe Mahallesi’ne  30 bin metrekare sathi kaplama, Abdulhalik Renda Mahallesi Selahattin İnal Güzel Sanatalar Lisesi altında bulunan eski kavra yolu mevkiine de yaklaşık 10 bin metrekare sathi kapalama çalışması yapıldı. Kalealtı TOKİ mevkii 1. etap konutlarına giden yolun asfaltlama çalışmaları bayram öncesi tamamlanırken  Buğday Pazarı Mahallesi Feslikan Bölgesinde başlatılan asfaltlama çalışmaları da sona yaklaştı. Ekipler, çalışmalar kapsamında Kurban Bayramı’ndan önce son 15 gün içerisinde yaklaşık 6 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirecek. Şehrin muhtelif alanlarında çeşitli sebeplerden dolayı bozulan kaldırım ve parkelerin onarım çalışmaları da tamamlandı. Belediye Başkanı İrfan Dinç, vatandaşların rahat ve hzuurlu bir bayram geçirebilmesi için gerekli çalışmaları tamamladıklarını belirterek  nöbetçi ekiplerin bayram süresince 24 saat hizmet vereceğini bildirdi.  Dinç, vatandaşların bu süreçte karşılaşacakları sorunlar için 153, 185 ve 212 14 00 nolu hatlardan yetkililere ulaşabileceklerini belirtti.