Çankırı Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Muntazam İlgi

Çankırı Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Muntazam İlgi

6 Ocak 2017

Kış aylarının gelmesi ile birlikte yiyecek ihtiyacı bulmakta sıkıntı yaşayan sokak hayvanlarına Çankırı Belediyesi ekipleri yetişti. Şehrin 20 ayrı noktasında yapılan kuru mama dağıtımı ile sokak hayvanları kış aylarında açlık yaşamayacak. Suluk ve mamaların takibi ise yine belediye personelleri tarafından yapılacak.

Mama dağıtımını gerçekleştiren Çankırı Belediyesi Veterineri Zekeriya Öcal, Belediye olarak 3 yıldır devam ettirdikleri sokak hayvanlarını besleme projesinin soğuk kış günlerinin artması ile hız kazandığını belirtti. Süreç ile ilgili bilgi veren Öcal, “Parklarımızda ve şehrin bazı noktalarında mama ve suluk odaklarımız mevcut. Şehrin 20 noktasında düzenli olarak mama dağıtımı yapıyoruz. Kent merkezindeki yaklaşık 200 sokak hayvanının küpeleme ve aşılama işlemlerini hayvan barınağımızda tamamladık. Belediye Başkanımız İrfan Dinç, sokak hayvanları için Türkiye'nin en donanımlı ambulans kliniğini de devreye soktu. Haftada 3 kez mama kaplarımız belediye görevlilerince temizleniyor ve mama ile dolduruluyor. Başkanımız İrfan Dinç’in talimatı ile kış döneminde bu uygulamayı hızlandırdık ve sıklaştırdık. Sokak hayvanlarının beslenmesi ve mağdur olmamaları için elimizden geleni yapıyoruz.” İfadelerine yer verdi.