Çankırı Belediyesi’nden Oyuncak Kütüphane

Geri

Çankırı Belediyesi’nden Oyuncak Kütüphane

24 Şubat 2017

 

Çankırı Belediyesi,  “Her Yıl Her Okula Bir Proje” kapsamında Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu’na Oyuncak Kütüphane kazandırdı.  Bir sınıf dolusu oyuncaktan oluşan kütüphane, okul öğrencilerinin yanı sıra tüm halkın hizmetine sunuldu. Çankırı’da yaşayan 0–6 yaş aralığındaki tüm çocuklar, üyelik sistemi ile kütüphanedeki oyuncaklardan faydalanabilecek. 

Çankırı Belediyesi, Uçak-Tren- Gemi Kütüphane ile okullara kazandırdığı Z Kütüphanelerin ardından şimdi de Oyuncak Kütüphane’yi hizmete açtı. Belediye Başkanı İrfan Dinç, çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak oyuncaklar ile erken çocukluk döneminde tanışarak onlara oyun oynama imkânı sunmayı amaçladıklarını kaydetti. Eğitimin gönüllü bir destekçisi olduğunu vurgulayan Dinç, “ Çocuklarımızın eğitimlerinde kendi potansiyellerini ortaya koyarak hayat boyu başarılı olmalarını sağlamanın destekçi araçlarından biri de oyuncaklar. Maalesef ailelerimizin ekonomik koşullarının uygun olmaması, eğitici oyun materyallerinin yetersiz olması çocuklarımızın potansiyellerini geliştirmelerine engel oluşturmaktadır. Bu noktada Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda hizmete sunduğumuz Oyuncak Kütüphanesi’nin çocuklarımızın gelişiminde önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çocuklarımız buradaki oyuncaklarla hem oynayacaklar hem de öğrenecekler. Yavrularımıza ve ailelerine hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

 

Al Götür Oyna Getir

Çankırı Belediyesi’nin çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlayacak oyuncaklarla donattığı Oyuncak Kütüphanesi, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencilerinin yanı sıra diğer anaokullarına ve tüm halka ücretsiz olarak hizmet verecek. Oyuncaklarla dolu sınıf, tıpkı bir kütüphane mantığı ile daha da işlevsel hale getirilecek.  Okul Yönetimi tarafından başlatılan “Al Götür Oyna Getir” kampanyası ile 0–6 yaş aralığındaki çocuklar, üyelik işlemlerinin ardından istediği oyuncağı bir hafta süre ile ücretsiz bir şekilde ödünç alabilecek.

Çankırı’daki diğer anaokulları ve anasınıfları ise öğrencilerini randevu sistemine göre Oyuncak Kütüphane’ye getirebilecek. Öğrenciler, randevu alınan 40 dakikalık seanslarda oyuncaklarla oynayabilecek.  

Okul Müdürü Şule Yurdunkulu,  sundukları projenin Belediye tarafından gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür etti. Yurdunkulu, “Projenin en büyük amacı anne babanın oyuncak seçiminde aileye yardımcı olmak. İlerleyen zamanlarda Oyuncak Kütüphanemizde etkinlikler de düzenlenecek. Çamur, ahşap etkinlikleri, boyama şenlikleri yapmayı planlıyoruz. Bir yıl içerisinde Çankırı’daki 0–6 yaş aralığındaki tüm çocuklarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Okul öncesi çocuklarımızın ilgi ve becerilerini belirlemeyi de bu yolla artırmayı arzuluyoruz.” dedi.