Çankırı Belediyesi’nden Muhteşem Bir 10. Geleneksel Sünnet Şöleni

Çankırı Belediyesi’nden Muhteşem Bir 10. Geleneksel Sünnet Şöleni

23 Ağustos 2017

Sünnet çocukları, Milli İrade Meydanı’ndan şölen alanına kadar konvoy eşliğinde getirildi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif’in okunduğu sünnet şöleninde şehitler için de dua edildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı sünnet şöleninde konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Palyaçolar eşliğinde eğlenceli vakit geçiren sünnet çocukları, güzel bir günün ardından aileleri ile birlikte şölenin ev sahibi Başkan Dinç ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun da katıldığı geleneksel sünnet şölenine ilgi bu yıl da yoğun oldu.

Belediye 10 Yılda 1730 Çocuğu Sünnet Ettirdi

Her yıl onlarca çocuğun erkekliğe ilk adımı attığı geleneksel sünnet şöleninin onuncu yılı, yine yoğun bir katılımla gerçekleşti. Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediyenin geleneksel hale getirdiği sünnet hizmetinden 10 yılda 1730 çocuğun faydalandığını açıkladı.Çocukların evin neşesi ve bereketi olduğunu vurgulayan Başkan Dinç, bu mutlu ve önemli günde çocukların ve ailelerinin heyecanını paylaştıklarını belirtti. Dinç “ Sünnet olmak İslam’ın şiârındandır.” diyerek Müslüman erkek çocuklarının sünnet edilmesinin dindeki yerine de değindi. Dinç, çocukların vatana millete faydalı ve hayırlı evlatlar olarak yetişmesi temennisinde bulundu. Dinç, konuşmasının ardından eşi Zeynep Perihan Dinç ile birlikte sünnet olacak çocuklar ve onların aileleri ile tek tek ilgilendi. Şölenin sonunda çocuklar gökyüzüne Türk bayraklı balonları uçurdu.