Çankırı Belediyesi’nden Kurban Bayramı Hazırlığı

Geri

Çankırı Belediyesi’nden Kurban Bayramı Hazırlığı

18 Eylül 2015

Çankırı Belediyesine bağlı ekipler, halkın daha rahat, güvenli ve huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için bayram öncesi gerekli önlemleri almaya başladı. Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler,  gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler ile kurban satış noktalarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Kurban bayramı öncesinde ve kurban bayramı günlerinde yaşanabilecek hayvan kaçışları ve kurban kesim yerlerinin denetimi için Zabıta ekipleri,  24 saat boyunca görevinin başında olacak.

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ise tüm mahalleleri yıkamaya başladı. Bayram öncesinde tüm şehre böğürtlen kokusu sıkılırken temizlik ve ilaçlama yapılan camiler de gül suyu ile yıkanacak. Ekipler, mücavir alan içerisindeki çöp konteynırları, parklar, mandıra ve ahırlar ile köylerde çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaç kullanımı ile ilaçlama hizmetlerine de devam edecek. 

Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler ise, yeni terminal kavşağı ile Eldivan kavşağı; Aşiyan kavşağı ile Yeni Hastane kavşağı arasında 2,5 ton tohumla çimleme çalışması gerçekleştirdi. Şehir içi refüj, park ve mezarlık alanındaki yabancı otlar temizlenirken; şehir mezarlığı, Esentepe Mahallesi mezarlığı ve Garnizon Şehitliği’ne hatimmatik cihazları takıldı. Hatimmatik cihazı ile belirlenebilen gün ve saatlerde otomatik olarak Kuran-ı Kerim okunacak. Bayrama özel arefe günü ile bayramın ilk üç günü 8.00-16.00 saatleri arasında aralıksız Kur’an-ı Kerim okunurken her Perşembe 18.18.30 arası mezarlık duaları okunacak. Hatimmatik diğer günlerde saat 14.45’ten itibaren 45. dakika boyunca Kura’n-ı Kerim okuyarak 30 günde bir hatim bitirecek.  Yanığın Emine Heykeli’nin restorasyon ve aydınlatma çalışmaları da bayram öncesi tamamlandı. Şehir estetiği ve güzelleştirme çalışmaları kapsamında park ve refüjler, 18 bin adet pembe, kırmızı ve beyaz begonyalarla bayram için süslendi. Tüm parkların temizlik, bakım ve onarım çalışmaları yapılarak bayrama hazır hale getirildi.

Yunus AVM çevresinde trafik düzenleme projesi kapsamında Belediye Fen İşleri Müdürlüğünce yapılan kaldırım ve yol çalışması bayrama kadar tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak. BEDAŞ tarafından yapılan elektrik hatlarının yenilenmesini sebebi ile bozulan kaldırım ve yollarda Yenimahalle sınırları içerisinde alan tamamlanırken Abdülhalik Renda Mahallesi’nde bozulan alanlar ise hat çalışmasını müteakip bayramdan sonra yapılacak. Fatih Mahallesi Tuzlu Bağları çevresi, fabrikalar bölgesinde ve Katı Atık Depolama Tesisi yolundaki sathi kaplama çalışmaları da vatandaşların güveni ve rahat ulaşımı için tamamlandı.

Bayram tatili süresince 7/24 nöbetçi ekiplerce hizmet verecek Zabıta, Temizlik, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışmalarına devam edecek. Vatandaşlar, 153, 185 ve 212 14 00 hattından istek, öneri ve şikâyetlerini ilgili birimlere iletebilecek.