Çankırı Belediyesi’nden Kanalizasyona Endoskopik İşlem

Geri

Çankırı Belediyesi’nden Kanalizasyona Endoskopik İşlem

25 Şubat 2016

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler, Avrupa Birliği kapsamında yapılacak Entegre Su Projesi için gerekli olan kanal görüntüleme teknolojisini CCTV ile ilk denemeleri gerçekleştirdi.  Bulvar Caddesi, Aşiyan, Yanlar Caddesi ve Kız Meslek Lisesi önünden geçen büyük çaplı boruları hem temizleyip hem de kanalı görüntüleyen ekipler,  bir yandan da baca ve ızgara temizliği ile baca yükseltme çalışmalarına da devam ediyor. Kanal Görüntüleme Aracı, 170 barlık su depisi ile kanalı hızlı bir şekilde temizlerken saatte 14 bin metreküplük bakım gücüyle de kanal içindeki pisliği güçlü bir şekilde çekebiliyor. Rover 125 sistem kamera ile görüntüleme teknolojisine sahip araç,  kapalı sistemde 20 cm çaptan 2 m çapa kadar görüntüleme yapabiliyor. 200 m ileriye kadar gidebilen cihaz, kanalın içindeki çatlakları, eğimi ve deformasyonları tespit edebiliyor. Kanal görüntüleme aracı; esnekliği, çabuk kurulumu, kullanımı ve bakımı açısından da büyük kolaylıklar sağlıyor.

Belediye araç filosuna dâhil ettikleri Kanal Görüntüleme Aracının görüntüleme sistemi ile arızaları daha kısa süre içerisinde belirleme şansı yakaladıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç,  kanalizasyon çalışmalarında kullanılacak teknoloji sayesinde altyapının birçok noktasında erken müdahale etme imkânı bulacaklarını ifade etti. Dinç,  AB Entegre Su Projeleri kapsamında planlan hibe altyapı projelerinin gerçekleştirilmesi için önemli kriterleri ivedilikle yerine getirdiklerini de sözlerine ekledi. 

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamaya göre; 1 Nisan 2016 itibari ile Tuzlubağları TOKİ, Deveyolu ve Karabudak Sokak’ta da kanalizasyon çalışmaları devam edecek.