Çankırı Belediyesi'nden Helal Kesim ve Sağlıklı Et

Çankırı Belediyesi'nden Helal Kesim ve Sağlıklı Et

15 Ağustos 2018

Çankırı Belediyesi’nin talebi üzerine GİMDES helal kasap eğitim uzmanları, mezbahadaki 6 kesiciye helal kesim kursu verdi. Eğitimleri başarı ile tamamlayan Çankırı Belediyesi, Helal Kesim Sertifikası’nın sahibi oldu. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, “Bu sertifika ile vatandaşlarımıza güvenli ve sağlıklı bir şekilde ulaştırdığımız etlerimizin kesimlerinin helal kesim standartlarına uygunluk içerisinde yapılacağını da teyit etmiş bulunuyoruz. Mezbahada bulunan hayvanlarımızın kesimi dini kurallarımıza göre yapılıyor. Sağlıklı, güvenli ve İslami usullere göre kesim işlemi yapılması amacı ile mezbahamızda iki veteriner hekimimiz ve altı kesicimiz ile birlikte kesim işlemini rutin olarak devam ettiriyoruz. Halkımızı güzel hizmetlerle buluşturmanın gayreti içerisindeyiz.” dedi.