Çankırı Belediyesinden Hanımlara Diyet Pasta Tarifi

Geri

Çankırı Belediyesinden Hanımlara Diyet Pasta Tarifi

26 Ocak 2016

Gülbahar Hatun Hanımlar Lokali'nin gerçekleştirmiş olduğu pasta kurslarına, ilimizin önemli diyetisyenlerinden Reyhan Erişen katıldı. Erişen hanımlara diyete yönelik pasta yapımını anlatırken, sağlıklı beslenme ve besinler hakkında da bilgi verdi.

Diyetisyen Reyhan Erişen, diyet yapanların genellikle pasta yemekten çekindiklerini belirterek, uygulanan diyete pasta ilave etmenin de mümkün olduğunu söyledi. Sağlıklı bir yaşam ve doğru beslenme için hayatımızdan üç beyaz olarak bilinen besin öğelerinin çıkarılması gerektiğini ifade eden Erişen, şekersiz ve kalorisi az pasta tarifleri verdi.

Hanımlarla birlikte öncelikle "hurma topu pastası" yapmaya başlayan Diyetisyen Erişen, yaptıkları pastalarda kesinlikle şeker kullanmadıklarını belirtti. Bal kabağının faydalarından bahseden Erişen daha sonra kursiyer hanımlara "balkabaklı kek" yapımını gösterdi. Uygulanan diyetlerle diyet yapanların başarılı sonuçlara ulaştıklarını söyleyen Erişen, son olarak "tok tutan kurabiye" tarifini verdi. Tok tutan kurabiyenin tamamen tam buğday unu ile yapıldığını ifade eden Reyhan Erişen, "Tok tutan kurabiyemizi yaparken, şeker yerine de pekmez kullanıyoruz. Pekmez, hem kurabiyenin tadını verecek, hem de bize yeterli enerjiyi sağlayıp uzun süre tok kalmamıza yardımcı olacaktır. Kurabiyelerimizden 3 adet yediğimiz zaman, içerisinde bulunan zengin besin içeriği sayesinde bize 3 saat tokluk hissi veriyor. Diyet yapanların, tarifi kolay ve basit olan bu kurabiyeleri ara öğün dediğimiz vakitlerde tüketmeleri, onları büyük ölçüde tok tutacaktır." ifadelerini kullandı.

Diyetisyen Erişen'in diyet pastası ve kurabiye yapımına kursiyer hanımlar da eşlik etti. Etkinlik, yapılan pasta sunumunun ve toplu fotoğrafın ardından sona erdi.