Çankırı Belediyesi’nden Gençlere Ücretsiz Sinema Keyfi

Geri

Çankırı Belediyesi’nden Gençlere Ücretsiz Sinema Keyfi

3 Aralık 2012

 Gençlerden “Çanakkale 1915” Filmine Tam Not

 

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte; 100. Yıl Yetiştirme Yurdu öğrencileri ile Özel Sporcular Voleybol Takımı sporcuları ve ailelerine ücretsiz sinema keyfi yaşatıldı. 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in eşi Zeynep Dinç beraberinde filme giden 95 kişi, yazar Turgut Özakman’ın kitabından sinemaya uyarlanan “Çanakkale 1915” filmini izledi. Çanakkale’yi geçilmez kılan inanç ve kararlılıkla bir ulusun yeniden nasıl doğduğunu anlatan film, öğrencilere duygulu anlar yaşattı.

Düzenlenen etkinliğin amacının gençlere sinema sevgisini ve kültürünü aşılamak olduğunu belirten Zeynep Dinç “Çankırı’da eskiden birçok sinema vardı. Ninelerimizden duyarsınız, bu şehrin gençleri maalesef sinemayla büyüyemedi ama yaşlılarımız sinema keyfini çok iyi bilirler. İşte biz, bu etkinliklerle bu boşluğu doldurmaya çalışıyoruz. Neyse ki artık, bir sinemamız var. Daha önce sinemaya gitmemiş, o dünyanın içine hiç girmemiş çocuklarımız için büyük bir fırsat bu. Sinema; gençlerimizin estetik ve değer yargılarını oluşturacakları, hayata başka pencerelerden başka hayatlardan bakmayı öğrenecekleri, hayal güçlerinin sınırlarını zorlayacakları bir alan. İnsanların kapasiteleri ne olursa olsun, gördükleriyle sınırlıdır. Sinema, onlara başka kapılar açmanın yollarından biri. Bugün, biz de onlara bu şekilde katkı sağlamak ve bunu sağlarken de eğlendirmek istedik. Görüyorsunuz, gençlerimiz de gayet memnun. Bu aktivitelerimiz farklı alanlarda da devam edecek.” dedi.