Çankırı Belediyesi’nden "Engellileri Kaynaştırma Gezisi"

Geri

Çankırı Belediyesi’nden "Engellileri Kaynaştırma Gezisi"

30 Ekim 2012

Çankırı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi, geçtiğimiz yıl kardeş belediye seçtiği Keçiören Belediyesi ile “Engellileri Kaynaştırma Gezisi”nde üyelerini buluşturdu. 

Farklı illerdeki engelli vatandaşların ve ailelerinin birbirleriyle kaynaşmasını ve mutlu bir gün geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen gezi için, Çankırı’dan 45 kişilik ekibi uğurlayan Belediye Başkanı İrfan Dinç “ Çocuklarınızla birlikte mutlu bir gün geçirmeniz için böyle bir gezi düzenledik. Sizinle aynı duyguları paylaşan, aynı zorlukları yaşayan ailelerle birlikte zaman geçirerek hayatın yükünü bir an olsun hafifleteceğinizi, kendinizi yalnız hissetmeyeceğinizi düşündük. Sizlerin toplum içerisindeki endişelerinizi anlıyor ve bu yüzden her zaman yanınızda olmaya gayret ediyoruz. Hiç sıkılmadan, çekinmeden mutlu bir gün geçirmenizi canı gönülden istiyorum. Hayırlı yolculuklar.” diyerek aileleriyle birlikte engelli vatandaşları uğurladı.

Keçiören Belediyesi Engelliler Birimi ve üyeleri tarafından karşılanan vatandaşlarımız, Ankara’nın tarihi, kültürel ve eğlence mekânlarını gezdi. Deniz Dünyası’nı gezerek balıklara yem atan engelliler ve aileleri, teleferiğe binerek Keçiören turu gerçekleştirdiler. Öğle yemeğinde bir araya gelen aileler, birbirlerini tanırken kaynaşma fırsatı da buldu. Gezi programı; Hacı Bayram-ı Veli Camii, Atatürk Orman Çiftliği ve Hayvanat Bahçesi ziyaretinden sonra son buldu.

Geziden oldukça memnun kalan engelli aileleri “ Çok güzel zaman geçirdik. Başkanımız İrfan Dinç’e çok teşekkür ediyoruz.” dediler ve hayır duada bulundular.