Çankırı Belediyesi’nden Dünya Yetimler Günü’ne Özel İftar Programı

Geri

Çankırı Belediyesi’nden Dünya Yetimler Günü’ne Özel İftar Programı

4 Haziran 2018

Belediye Başkanı Hüseyin Boz, İHH ile ortaklaşa düzenlenen Dünya Yetimler Günü iftar yemeğinde 150 kişi ile bir araya geldi. İftar öncesinde masaları tek tek dolaşarak selamlayan Başkan Boz, misafirler ile sohbet etti. Ezanın okuması ve Çankırı Kalesi’nden atılan iftar topu ile orucunu açan aileler ve çocuklar, güzel bir akşam geçirdi. Başkan Boz, iftar sonrasında akranları ile oynayan çocuklar ile ilgilenerek sohbet etti. Yetim çocuklara sahip çıkılmasının önemine değinen Boz, “ Devlet politikamızın bu güzel çocuklarımız ile ilgili kapsamlı çalışmaları mevcut, biz de bu politikaları yerelde doğru bir şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde savaş, açlık gibi insan eli ile oluşturulan ya da mağdur bırakılan sebeplerden dolayı çocuklarımız yetim kalmamalı. Bu durum, insanlığın ayıbı ve kara lekesidir. Tüm devletler, bu konudaki politikalarını gözden geçirmelidir. Yavrularımıza aileleri ve sevdikleri ile birlikte güzel, güvenli, sağlıklı ve huzurlu yaşayabilecekleri bir dünya ortamı sağladığımız zaman insan olmakla övünebiliriz. Bu güzel çocuklarımız ve aileleri ile birlikte bir Ramazan akşamında birlikte olmaktan mutluyuz. Bu Ramazanın feyzi bereketi üzerine, İslam dünyası başta olmak üzere savaşın, kargaşanın ve açlığın olduğu her yerde kara bulutların dağılmasını, dünyanın her köşesinde terör eylemlerinin son bulmasını Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Dünya Yetimler Günü’nde yetim kalmış çocukların sorunları ile ilgili farkındalık oluşturmak ve empati kurulmasını sağlamak için 2014 yılından bu yana çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten İHH İnsani Yardım Vakfı Çankırı İl Temsilcisi Hasan Kale ise “Çankırı İHH olarak 3.sünü yaptığımız 15 Ramazan İftar Programı ve bayramlık kıyafet organizasyonunu bu yıl organize ederek bu güzel çocukları ve ailelerini iftar sofrasında buluşturan ve İHH çalışmalarına her zaman destek veren yetim dostu Belediye Başkanımız Hüseyin Boz’a teşekkür ediyorum.” dedi.

İftar programına AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu ile AK Parti birinci sıra Milletvekili Adayı Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu da katıldı. Programın sonunda çocuklara hediyeleri de takdim edildi.