Çankırı Belediyesi'nden Bayırbucak Türkmenlerine İlmek İlmek Sevgi ve Dua

Geri

Çankırı Belediyesi'nden Bayırbucak Türkmenlerine İlmek İlmek Sevgi ve Dua

12 Ocak 2016

Daha önce Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatan Çankırı Belediyesi şimdi de Türkmen kardeşlerimiz için örgü kampanyası başlattı.  

"Kardeşliğe bir ilmek de sen at" sloganı ile yola çıkan Çankırı Belediyesi, Suriye’de zor şartlar altında olan Bayırbucak Türkmenleri için örgü kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında bölgede zor durumda kalan Türkmenler için Çankırılı hanımlar el örgüsü bere, kazak, çorap gibi kış ihtiyaçlarını karşılayacak giysiler örecekler. Kampanyaya katılmak isteyen hanımlar için Belediye Beyaz Masadan ip temini yapılacak.  

Zor durumda kalan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım eli uzatan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kurtuluş Savaşı zamanında cepheye çorap ören Çankırılı hanımların ruhunu yeniden canlandıracaklarını belirtti. Çankırı kadınlarının bu tür yardım konularında her zaman yardımsever ve duyarlı olduklarını hatırlatan Dinç, " Suriye'de çatışma bölgesinde kalan Türkmen kardeşlerimiz için bir ve beraber olma vaktidir. Bu amaçla soğuk kış koşullarında zor durumda kalan kardeşlerimize yardım eli uzatıyoruz. Kurtuluş savaşında Çankırı halkı nasıl ise aynı hassasiyeti şimdi de gösteriyoruz. Başlatmış olduğumuz kampanya ile hanımlarımız işlemiş oldukları örgülerin içerisine sevgi ve dualarını da katarak bölgedeki kardeşlerimize ulaştırmış olacaklar. Eminim ki oradaki insanlar bizim buradan sevgi ve dualarımızla örerek gönderdiğimiz ürünleri gördüklerinde kendilerinde o duygu ve enerjiyi hissedeceklerdir. Çankırı Belediyesi olarak her zaman kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Selam olsun Bayırbucak Türkmenlerine" şeklinde konuştu.

Suriyedeki Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan kampanya 11.01.2016 tarihinde başlayıp, 21.01.2016 tarihinde sona erecek.