Çankırı Belediyesi’nden 15 Temmuz’a Özel Anma Programı

Çankırı Belediyesi’nden 15 Temmuz’a Özel Anma Programı

13 Temmuz 2018

Çankırı Valiliği tarafından oluşturulan komisyonun belirlediği program dâhilinde, 15 Temmuz hain darbe girişiminin püskürtülmesinin ikinci senesi yine özel etkinlikler ile anılacak. Saat 11.00’de Şehitlik’te düzenlenen tören ile başlayacak etkinlikler,  Çankırı Belediyesi’nin saat 11.30’da Yunus AVM girişi katında gerçekleştirileceği Türk Bayrağı temalı fotoğraf yarışması ödül töreni ve sergisi fotoğraf sergisi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından saat 12.00’de Müze bahçesinde 15 Temmuz Fotoğrafları Sergisi ile devam edecek.  Saat 21.00’de Kucaklama Taşı mevkiinden başlayacak Milli Birlik Yürüyüşü Çankırılıların o gün mücadele için bir araya geldiği Milli İrade Meydanı’nda Belediye tarafından hazırlanan özel bir program ile sürecek.  Program, sabaha kadar tutulacak demokrasi nöbetinin ardından sona erecek.  Çankırı Belediyesi, sabah namazının ardından vatandaşlara çorba ikramında da bulunacak. Etkinlikler kapsamında vatandaşların 15 Temmuz süreci ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazmaları için “Hatıra Defteri” standı da açılacak.

Belediye Başkanı Hüseyin Boz, hemşehrileri ile birlikte sabaha kadar Milli İrade Meydanı’nda nöbet tutacaklarını belirterek 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için çalışacaklarını ifade etti. Başkan Boz, tüm vatandaşları bu kutlu günü anmaya Milli İrade Meydanı’na beklediklerini söyledi.