Çankırı Belediyesi Yüzlerce Hayvanı Sağlığına Kavuşturdu

Çankırı Belediyesi Yüzlerce Hayvanı Sağlığına Kavuşturdu

1 Şubat 2018

Türkiye’nin en donanımlı Hayvan Ambulansına sahip Çankırı Belediyesi, kedi ve köpek başta olmak üzere birçok hayvanın tedavi edilmesine imkân sağladı. Belediye, bünyesindeki Veteriner Hekimi gözetiminde son bir yıl içerisinde bakıma muhtaç 2000 sokak hayvanının bakımını gerçekleştirdi. Belediye Veteriner Hekimi; 123 kedi ve 722 köpek kısırlaştırma operasyonunu, 480 evcil hayvanın ilk yardım, tedavi ve bakım hizmetlerini gerçekleştirirken Bakım Merkezinden 582 köpeği de sıcak yuvaya kavuşturdu. 24 adet yabani hayvana yapılan ilk yardım ve tedavi hizmetleri arasında ise nesli tükenmekte olan hayvanların da yer aldığı bildirildi. Başkan Dinç, Sokak Hayvanları Bakım Merkezinin hayvan sevgilerini pekiştirmek isteyen yaklaşık 3 bin ziyaretçinin de uğrak noktası olduğunu belirterek merkeze gelen ziyaretçilere veteriner hekim tarafından hayvan bakımı ve sağlığı konusunda bilgiler verildiğinin de altını çizdi.