Çankırı Belediyesi Yürekleri Isıtmaya Devam Ediyor

Geri

Çankırı Belediyesi Yürekleri Isıtmaya Devam Ediyor

4 Şubat 2016

Çankırı Belediyesi'nin "Yürekleri Isıtalım" sloganı ile ihtiyaç sahipleri için başlatmış olduğu giysi dolabı kampanyası büyük ilgi gördü.

Bir ay önce ihtiyaç sahiplerinin yararlanması adına Karatekin Parkı'na yerleştirilen giysi dolabına asılan giysiler, soğuk kış aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşları ısıtmaya devam ediyor. Çankırı Belediyesi tarafından başlatılan ve veren elin alan eli görmediği giysi dolabı kampanyasından bir ayda yaklaşık 3 bin 500 ihtiyaç sahibi vatandaş yararlandı.

Açıldığı günden bu güne kadar ihtiyaç sahipleri tarafından büyük ilgi gören ve binlerce vatandaşın yararlandığı giysi dolabından özellikle yurtlarda kalan taşınmalı öğrenciler yararlanıyor. Kent merkezinde yaşayan sığınmacılarında faydalandığı giysi dolabında her türden ve her kaliteden giysiler yer alıyor.

Kampanyaya hem ihtiyaç sahibi hem de hayırsever vatandaşlar tarafından yoğun ilginin olduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, başlatmış oldukları kampanya ile büyük bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiklerini söyledi. Dolaba her türden kıyafetin bırakıldığını ifade eden Dinç, "Başlatmış olduğumuz kampanya ile ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımızın yüreklerini ısıtmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımız fazla ve kullanmadıkları giyisilerini buraya asıyorlar. İhtiyaç sahibi insanlar da buradan kendi ihtiyacına ve beden ölçülerine göre olan kıyafetleri buradan alıyorlar. Bu müthiş sirkülasyona yardımsever ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından katılım oldukça fazla. Bu da bizi ziyadesi ile memnun ediyor" şeklinde konuştu.

Başlatmış oldukları giysi dolabı kampanyasında veren elin alan eli görmediğine vurgu yapan Başkan Dinç, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız özellikle akşam saatlerinde standımızın olduğu yere gelerek, ihtiyacı olan kıyafeti kimse görmeden alıp gidiyorlar. Böylece hem hayır yapan insanlar yaptıkları yardımı görmemiş oluyorlar, hem de ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız, çekinmeden rahatça ihtiyacını karşılamış oluyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu soğuk kış aylarında yüreklerini ısıtabildiğimiz için gurur duyuyoruz. Hayır sahibi insanlarımıza da bu anlamlı duyarlılıkları için de teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Kampanyanın hayırsever ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılanması nedeniyle şehrin farklı noktasında ikinci bir giysi dolabının da açılması planlanıyor.