Çankırı Belediyesi Yenilenebilir Enerji ile Kendi Elektriğini Üretecek

Geri

Çankırı Belediyesi Yenilenebilir Enerji ile Kendi Elektriğini Üretecek

8 Aralık 2015

Belediye tarafından hazırlanan ve KUZKA (Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı)  nın ilk güdümlü proje olarak kabul ettiği "Güneş Enerji Santrali" Projesinin sözleşmesi Belediye Başkanı İrfan Dinç ve KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar tarafından basın mensupları huzurunda düzenlenen törenle imzalandı.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı İrfan Dinç, hazırlanan bu proje ile her biri 25 bin m2 olan 2 ayrı parsel üzerine toplam 50 bin m2 lik alana 2 megawat lisanssız güneş enerji santrali kurulacağını belirterek "Belediyemizin aylık enerji sarfiyatını yaklaşık olarak karşılayacak bir proje. Belediyemize önemli katkı sağlayacak. Proje toplam maliyetinin yaklaşık 8 yılda kendini amorti etmesi öngörülüyor. Uygulama projesinin çizimleri devam ediyor. Yasal prosedürleri tamamlandıktan sonra yapım ihalesine çıkılacak ve daha sonrasında da 6-8 ay süre içerisinde elektrik üretimine başlanacak" diye konuştu.

KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar da hükümetimizin son zamanlarda yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem verdiğini belirterek "KUZKA olarak bölgemizdeki ilk güdümlü projeyi yenilenebilir enerji projesi ile Çankırı'da uygulayacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu proje bir ilk olacak diğer yerel yönetimlere de örnek bir proje olacak. Çankırı'ya hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Güneş enerji santrali tesisinin ihale öncesi keşif bedeli 8.9 milyon liraya mal olurken bunun 5.9 milyon lirasının KUZKA tarafında hibe olarak destekleneceği ifade edildi.