Çankırı Belediyesi Yeni Asfalt Şantiyesine Kavuşuyor

Çankırı Belediyesi Yeni Asfalt Şantiyesine Kavuşuyor

5 Ağustos 2015

Aksu Mahallesi ile Fidanlık arasındaki Atatürk Yolu üzerinde Kirazlıdere Mevkii'nde 30 bin metrekarelik alan üzerine yapımına başlanan yeni asfalt şantiyesinin altyapı inşaatı tamamlandıktan sonra montaj çalışmalarına başlanacak.

Asfalt şantiyesinin yıl sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanırken, saatte 160 ton sıcak beton asfalt üretecek olan tesislerin 2,5 milyon liraya malolacağı ifade edildi. Çankırı Belediyesi'nin  bölgede farklı projelerinin de bulunduğu ve bölgeye 2019 yılına kadar yapılacak yatırım tutarının 10 milyon lirayı bulacağı belirtildi.

Asfalt şantiyesinin faaliyete geçmesi ile birlikte geçmişte ihale ile gerçekleştirilen sıcak beton asfalt döküm işi belediye ekiplerince yapılacak ve belediyeye önemli oranda tasarruf sağlanacak.