Çankırı Belediyesi Üretmeye Doymuyor

Geri

Çankırı Belediyesi Üretmeye Doymuyor

22 Eylül 2023


Belediyecilik hizmetlerinde kullanılan birçok ürünü kendi atölyelerinde üreten Çankırı Belediyesi üretmeye doymuyor. Kent mobilyalarından organik oyuncak üretimine, yöresel ürünlerin tescilinden satışına, ata tohumlarının toplanmasından atıl arazilerin tarım arazilerine dönüştürülmesine kadar birçok alanda Çankırı’nın üretim yelpazesini genişleten Belediye Başkanı Başkan İsmail Hakkı Esen, buğday ve ayçiçek hasadının ardından yemişlik kabak hasadını gerçekleştirdi.


40 dönümlük araziye yemişlik kabak eken Belediye ekipleri ilk hasadı topladı. Yerli tohum ekiminden hasadına kadar hiçbir kimyasal kullanılmadan yapılan tarımsal faaliyet sonucunda çerezlik kabaklardaki verim de sevindirdi. Modern yöntemler ile toplanan ürün, yerinde kabak çekirdeğine dönüştürüldü.


Hasat çalışmasına katılan Başkan Esen, “40 dönümlük arazimize geçen yıl ayçiçek ekmiştik, bu yıl ayçiçekleri başka bir araziye ekince buraya da kabak çekirdeği ektik. Yerel ürün kullanıp organik tarım yaptık. Buradaki asıl hedefimiz; vatandaşımızı teşvik etmek ve tarımı verimli hale getirebilmek. Verimli bir sezon yaşadık, inşallah bereketli olur. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.