Çankırı Belediyesi Uluslararası Müzeler Çalıştayına Katıldı

Geri

Çankırı Belediyesi Uluslararası Müzeler Çalıştayına Katıldı

21 Eylül 2012

Beypazarı Halkevi’nde iki gün süren ve Beypazarı Hamam Müzesi ile Ankara Kalkınma Ajansı’nın işbirliğinde gerçekleşen çalıştaya Türkiye’nin farklı bölgelerinden devlet ve özel müzelerin yanısıra İngiltere ve Macaristan’da Somut Olmayan Kültür Mirası (SOKÜM) nın sergilendiği müzelerin yöneticileri katıldı.

Çalıştaya Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in eşi Zeynep Dinç (Buğday Pazarı Medresesi Yerel Kültür Araştırma Merkezi adına) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz ve Çankırı Belediyesi turizm sorumlusu Umut Aydınlı katıldı.

Çalıştayda fiili olarak yaşayan müze haline getirilen Çankırı Belediyesi Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’nde yerel kültürün araştırılması ve uygulamalı olarak yaşatılmasına ilişkin hazırlanan sunum Zeynep Dinç tarafından katılımcılara takdim edildi.

Somut Olmayan Kültür Mirası (SOKÜM) nın müzelerde sergilenmesi üzerinde yapılan sunumların yanısıra oluşturulan çalışma masalarında ilk gün  SWOT analizi gerçekleştirildi.  SOKÜM’la ilgili zayıf ve güçlü yönler ile tehdit ve fırsatların tartışıldığı çalışmanın ikinci gününde ise konunun uzmanları SWOT analizi üzerinde değerlendirmeler yaparak çalıştayı tamamladılar.

Halkevindeki çalıştayın ardından Türkiye’deki ilk Hamam Müzesi düzenlenen törenle açıldı.