Çankırı Belediyesi Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine Üye Oldu

Çankırı Belediyesi Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine Üye Oldu

1 Kasım 2017

Kahramanmaraş’ta toplanan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Meclisi Çankırı Belediyesi ile birlikte 3 belediyenin başvurusunu değerlendirerek üyelik kriterlerine sahip olduğu belirlenen Çankırı Belediyesinin üyeliğini oy birliği ile kabul etti. Toplantıya Çankırı Belediyesi’ni temsilen katılan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz oylama sonunda yaptığı konuşmada, Çankırı Belediyesi olarak böylesine nezih ve sağlıklı bir aileye katılmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek Belediye Başkanı İrfan Dinç’in selamlarını iletti ve üyelik taleplerini oy birliği ile kabul eden meclis üyelerine teşekkür etti.

Bilindiği gibi Çankırı Belediyesi’nin 2004 yılından itibaren şehrin havasını temizlemeye yönelik yaptığı çalışmalar sonucu Çankırı, geçtiğimiz yıl Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye’de havası temiz tek il olarak açıklanmıştı. Çankırı Belediyesi ayrıca belediye bünyesinde çalışan çevre mühendisleri aracılığı ile okullarda öğrencileri bilinçlendirme çalışmalarını aralıksız sürdürmüş, evlerde ve sanayideki atık yağların toplanması, pillerin çöpe atılmaması için yaptığı çalışmalarla dikkat çekmişti.