Çankırı Belediyesi “Türk Bayrağı” Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Geri

Çankırı Belediyesi “Türk Bayrağı” Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

9 Temmuz 2018

Çankırı Belediyesi ana sponsorluğunda ve Sanat Fotoğrafçısı Ömür Can Yerli koordinatörlüğünde ülkemizin içinde bulunduğu olağan üstü durumda askerlerimize destek olmak amacıyla düzenlenen“Türk Bayrağı ” temalı fotoğraf yarışması sonuçlandı. 2018 Çankırı Farkındalık Yılı kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasında amatör ve profesyonel fotoğrafçılar deklanşöre bu kez Türk bayrağını görüntülemek için bastı. Yarışma jürisi Türk milletinin milli değeri ve bağımsızlık sembolü olan Türk bayrağının fotoğraf sanatı ile anlatılmasını sağlamak amacı ile 18 Mart’ta başlatılan fotoğraf yarışmasına katılan fotoğrafları değerlendirmek üzere toplandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 600 fotoğraf arasından ilk üç,  Murat AZAKLI Vanguard Özel Ödülü ve 10 adet Sergileme Ödülü kazanan fotoğraflar belirlendi. Birinci İlhan Türkmen, ikinci Yunus Yıldız, üçüncü Tugay Yanmaz olurken Murat AZAKLI Vanguard Özel Ödülüne ise Caner Başer layık görüldü. Sergilenme ödülüne ise Ahmet Aslan, Aygül Öztürk, Cengiz Pamuk, Erol Yıkmaz, Hakan Gümüş, İclal Demir, İlhan Türkmen, Ozan Yazar, Özlem Özyün, Ramazan Çırakoğlu seçildi.

Fotoğraf yarışmasında alışılmış formatın dışına çıkılarak nakdi ödül miktarı olan toplam 6000 TL kazananlar adına TSK Dayanışma Vakfı’na yatırıldı.  TSK Dayanışma Vakfı tarafından ödül kazanan yarışmacılara teşekkür mektubu gönderileceği bildirildi.

 

Ödül Töreni Çankırı'da Yapılacak

Belediye Başkanı Hüseyin Boz, jüri tarafından seçilerek dereceye giren fotoğrafların 15 Temmuz 2018 tarihinde sergileneceğini belirtti. Boz, fotoğraf yarışmasına gösterilen ilgiden dolayı tüm sanatseverlere de teşekkür etti.