Çankırı Belediyesi, Sosyal Medyadan Vereceği Konser ile Kültürünü Tanıtacak

Çankırı Belediyesi, Sosyal Medyadan Vereceği Konser ile Kültürünü Tanıtacak

29 Haziran 2020

Çankırı Belediyesi’nin, yeni tip corona virüs tedbirleri kapsamında “Evde Kal” sloganı ile evlerinden çıkamayan vatandaşlara moral ve motivasyon vermek amacı ile düzenlenen “Konser Evde” etkinliği devam ediyor. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, güzel yorumlar aldıkları online programda vatandaşları bu kez UNESCO Dünya kültür mirası Yaran ile buluşturmaya hazırlanıyor.

28 Haziran Pazar günü saat 20.00’de T.C. Çankırı Belediyesi facebook adresinden yayınlanacak halk müziği ve sohbet programında;  Yâran kültürüne özgü türküler ve yaren sohbetleri yer alacak. Çankırı’nın yerel sanatçılarından Ziya Temur ve saz heyeti eşliğinde gerçekleştirilecek program, Yerel Kültürün Yaşatılması Yolunda Güçlü STK’lar Projesi ile AB’den önemli destek alan Yâran Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Ahi Yaran Meclisi Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu ve Mahalli Sanatçı Mehmet Bayraktar’ın yorumu ile renklenecek. Programda ayrıca, yerel sanatçı Hüseyin Karnıkara ise adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alan milli çalgımız cümbüşe can verecek.