Çankırı Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Yapacak

Çankırı Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Yapacak

16 Ekim 2017

​​​​Başkan Dinç, çalışmaları devam eden Sokak Hayvanları Bakım Merkezi hakkında bilgi de verdi. Üniversite arkasında yeni yapılan çevre yolu üzerindeki 30 dönümlük araziye yapılacak olan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin proje ihalesinin gerçekleştirildiğini belirten Dinç, “Merkezimiz sokak hayvanlarımız için çağın gereklerine uygun bölümler ve teçhizat ile donatılacak. Proje içerisinde; ameliyathane, 10 oda ve bahçeden oluşan altı ayrı barınak binası, uyuz bakım ünitesi, dezenfekte havuzları, karantina ünitesi, kedi – köpek teşhir üniteleri ve hayvanlar için oyun alanı, köpek yaşam üniteleri, idari bina, hayvan sever vatandaşların rahat edebilmesi için açık dinlenme alanları, açık çocuk oyun alanı ve kafeterya yer alacak. Dünya standartlarında modern bir hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi projemizi de hayata geçirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

“Vatandaşlarımızdan Hassasiyet Bekliyoruz”

Sokak Hayvanları için yapılan çalışmalardan bahseden Dinç “Kent merkezindeki sokak hayvanlarımızın küpeleme ve aşılama işlemleri mevcut hayvan barınağımızda veterinerimizin gözetiminde devam ediyor. Sokak hayvanlarımız için Türkiye'nin en donanımlı ambulans kliniğimiz 7/24 hizmete hazır bekliyor. Şehrimizin 20 noktasına yerleştirdiğimiz mama ve suluklar sayesinde sokak hayvanlarımız yiyecek bulmakta zorlanmıyor. Mama kaplarımız belediye görevlilerince temizleniyor ve mama ile dolduruluyor. Hayvan haklarının korunması ve onların mağduriyetlerinin önlenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü’nde tüm insanlarımızı bu hususta daha duyarlı olmaya davet ediyor ve gerekli hassasiyeti bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.