Çankırı Belediyesi “Sigaraya Veda” Dedi

Geri

Çankırı Belediyesi “Sigaraya Veda” Dedi

21 Aralık 2012

Kırkevler Hanımlar Lokali “Sigaranın Zararları ve Sigarayı Bırakma Yöntemleri” konulu seminere ev sahipliği yaptı.

 

Çankırı Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerinden birine daha imza atarak “Sigaranın Zararları ve Sigarayı Bırakma Yöntemleri” ile ilgili verdiği seminerle vatandaşları bilgilendirdi.

Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Kırkevler Hanımlar Lokali’nde Karatekin Hastanesi Gögüs Hastalıkları Uzman Dr. Yücel Kırlangıç tarafından görsel anlatım şeklinde gerçekleştirilen seminerde; sigaranın zararları, sigarayı bırakma yöntemleri, sigaranın hastalıklarla ilişkisi, yaşam kalitesini nasıl etkilediği ve pasif içicilik konuları katılımcılara anlatıldı. Seminerde özellikle, günümüzde her yıl yaklaşık 3,5–4 milyon insan ve her gün 10.000'nin üzerinde kişinin sigaradan hayatını kaybettiğine değinilerek sigarayı bırakmanın ilk şartının “ istemek” olduğu vurgulandı.

Yoğun katılımla gerçekleşen seminerde Kırkevler Hanımlar Lokali üyelerinden Hülya Demirci, son bir yıldır sigarayı bırakma konusunda verdiği mücadeleyi diğer katılımcılarla paylaştı.

Sigara konusuna dikkat çektiği için Çankırı Belediyesi’ne teşekkür eden katılımcılar, seminerin kendileri için çok faydalı olduğunu ve verilen bilgilerden sonra sigarayı bırakmayı düşündüklerini belirttiler. 

Sosyal sorumluluk ve toplum sağlığı konularında hassasiyeti bilinen Çankırı Belediyesi önceki yıllarda da okullarda sigaranın zararları hakkında eğitimler düzenlemiş ve bu konuda bir de kitap yayınlamıştı.