Çankırı Belediyesi, Şehir İçi Karayolunda Hummalı Çalışmalara Başladı

Geri

Çankırı Belediyesi, Şehir İçi Karayolunda Hummalı Çalışmalara Başladı

19 Aralık 2013

  

Çankırı Belediyesi, Ankara-Kastamonu yolu şehir içi geçiş güzergâhında yağmurlama, aydınlatma ve New Jersey tipi beton bariyer çalışmalarına başladı. 

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yağmurlama çalışmaları kapsamında şehir içi geçişine 146 adet yağmurlama ızgarası montajı ve 100 adet yağmurlama bacası temizlik çalışmalarına devam ederken yüklenici firma da aydınlatma ve New Jersey tipi beton bariyer montaj çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. 

Eldivan Kavşağı’ndan başlayarak yeni hastaneye kadar olan güzergahı kapsayan çalışmalarda Yeni Terminal Kavşağı’na kadar olan bölümün önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor. Yaklaşık 40 kişilik ekibin performans gösterdiği çalışmalarda; Belediye Fen İşleri, ÇASKİ, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Karayolları müteahhit firma, yüklenici firma, aydınlatma firması olmak üzere altı farklı ekip ile çalışmalar koordineli bir şekilde yürütülüyor.  

Çalışmaları sık sık yerinde inceleyen Belediye Başkanı İrfan Dinç, yağmurlama, aydınlatma ve beton bariyer çalışmalarının şehir içi geçiş hattı için hayati önem taşıdığını belirterek "11 km’lik şehir içi geçiş projesi tamamıyla bizim projemiz olup Karayolları Bölge Müdürlüğü ile belediyemiz arasında imzalanan protokolle bugünlere gelinmiştir. Yolun altyapı ve asfalt çalışmaları protokol kapsamında karayolları tarafından yapılmış olup asfalt çalışmalarından sonra refüjlere New Jersey adı verilen beton bariyerlerin yapımı, güzergâhtaki yağmurlama aydınlatma sistemi belediyemiz tarafından üstlenilmiştir. Şu an ekiplerimiz hem New Jerseylerin konulması hem güzergâhtaki yağmurlama hattının döşenmesi hem de aydınlatma direklerinin montajı için çalışıyorlar. Kısa sürede biz bu yolla ilgili üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmiş olacağız. Karayolları müteahhidi ise güzergâhtaki kaldırımların yapım işini sürdürmektedir." diye konuştu.