Çankırı Belediyesi, Ramazan’ı Otuz Gün Farklı Yaşatacak

Geri

Çankırı Belediyesi, Ramazan’ı Otuz Gün Farklı Yaşatacak

1 Ağustos 2012

Belediye Başkanı İrfan Dinç, dün akşam Abdülhalik Renda Mahallesi Orköy Sokağında kurulan iftar sofrasında tasavvuf müziği eşliğinde mahalle sakinleriyle iftar açtı. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğinde Başkan İrfan Dinç de yemek kazanlarının başına geçerek yemek dağıttı.

“Bu sofraların amacı kaynaşmak, paylaşmak” diyen Başkan Dinç, iftar öncesinde ve sonrasında masaları tek tek dolaşarak hatır sordu ve mahalle sakinleri ile sohbet ederek onların isteklerini dinledi. Yaşlı bir teyzenin “Allah seni başımızdan eksik etmesin. Allah daha çok versin oğlum.” demesi üzerine Başkan Dinç de “ Allah daha çok versin ki biz de size daha çok hizmet edelim teyzeciğim.” Diyerek karşılık verdi.  

Başkan Dinç, iftar yemeğinin ardından alana toplanan çocuklara balon dağıtarak onları sevindirdi. Palyaçolar da çocukların yüzlerine boya ile değişik şekiller yaparak ortaya renkli görüntüler çıkmasını sağladılar. Çocuklar palyaçoların değişik oyunları ile doyasıya eğlendiler.

Ney Sesi İle Gönüller Huzur Doldu

İftar yemeği sonrasında “Ney Dinletisi” için Çivitçioğlu Medresesi’ne geçen İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, dinleti için gelen konuklarını karşıladı. Ney dinletisine; Vali Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan, Belediye Meclis Üyesi Rafet Alemdar, Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakoç, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ayvaz Çal, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Musa Çağlar, Çankırı Spor Kulübü Başkanı Sevda Karaali ve birçok Çankırılı katıldı.

Tasavvuf Müziği’nden örnekler sunan ekip, ney sesi ile gönülleri huzurla doldurdu.

Çankırı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ramazan sokağı uygulaması yukarı çarşıdan alınarak dün akşamdan itibaren Karatekin Parkı’nda yaşatılmaya devam etti. Vatandaşların çocukları ile birlikte yoğun ilgi gösterdiği programda geleneksel Hacivat karagöz oyunu, meddah ve çeşitli orta oyunları sergilendi. Katılımcılara macun ve pamuk şeker ikramı yapıldı.