Çankırı Belediyesi, Öğrencilerdeki Bilinç ve Duyarlılığı Uyandırıyor

Geri

Çankırı Belediyesi, Öğrencilerdeki Bilinç ve Duyarlılığı Uyandırıyor

29 Kasım 2012

Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevre bilincinin geliştirilmesi ve ilgili becerilerin kazandırılması yönünde okullarda her yıl düzenli olarak verdiği eğitimlere tam gaz devam ediyor.

“Çevre Bilincinin Arttırılması” adı altında verilen eğitimlerin, 2012–2013 eğitim ve öğretim yılında ilk durağı Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu oldu. 

Öğrencilerin gereksinimlerine cevap verebilecek şekilde ihtiyaç analizi yapılarak hazırlanan eğitim programında; çevre, çevre kirliliği ve etkileri, alınabilecek gerekli tedbirler, geri kazanılabilir atıklar ( kâğıt, karton, cam, plastik, metal vb.), atık piller ve atık bitkisel yağlar hakkında bilgiler yer aldı. Eğitim programında özellikle, çevre bilincinin artması ile doğal kaynaklarımızın korunması, hammadde ve enerji tasarrufunun sağlanması arasındaki paralelliğe vurgu yapıldı. “Kentlilik Bilincinin Arttırılması” projesini yürüten Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu’nda verilen eğitime, öğrencilerin ilgisi de yoğun oldu.

Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çevre ile ilgili bilinç ve duyarlılık geliştirme adına düzenlenen eğitimler, tüm okullar tamamlanıncaya dek devam edecek.