Çankırı Belediyesi Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’nın 11.sini Başlattı

Çankırı Belediyesi Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’nın 11.sini Başlattı

8 Ekim 2018

Çankırı Belediyesi, ödüllü atık pil toplama kampanyasının 11.sini başlattı. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, bu yıl da Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Çevre Mühendisleri eşliğinde okulların tüm kademelerindeki öğrencilere yönelik çevre bilinci oluşturma seminerlerinin başlayacağını söyleyerek Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’nın merkezdeki tüm okullarda start aldığını belirtti.

1 Ekim 2018 –30 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen kampanyaya merkezde bulunan tüm okullar katılabilecek. Belediye yetkilileri,  kampanya kapsamında tüm okullara atık pil toplama kutusu yerleştirilerek bilgilendirme afişlerini dağıttı. Öğrencilerin kampanya süresince topladığı atık piller, belediye yetkilileri tarafından tartılarak en çok atık pil toplayan okullar belirlenecek. Değerlendirme sonucunda ilk üçe giren okulların ödülleri ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde sahiplerini bulacak. Başkan Boz, vatandaşların çevre bilinci konusunda duyarlılıklarının giderek arttığına dikkat çekerek bu yıl okulların daha fazla atık pil toplamak için kıyasıya yarışacağını kaydetti.