Çankırı Belediyesi Mezbahası'nda Tadilat

Geri

Çankırı Belediyesi Mezbahası'nda Tadilat

4 Şubat 2016

Çankırı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün, daha hijyenik koşullara uygun kesimler için mezbahada başlatmış olduğu tamir ve tadilat çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında duvar seramiklerini söküp yerine yenilerini monte eden belediye ekipleri bin m²'lik alanı seramik ile kapladı. Modern şartalara uygun kesimlerin yapılabilmesi için çalışmalarını sürdüren Fen İşleri ekipleri, seramikle kaplanan yüzeyin üst kısımlarında da onarım çalışmaları yaptı. Çalışmalarla birlikte daha hijyenik ortama kavuşacak olan mezbahanın çatı kısmında da yağmur olukları değiştirilerek, herhangi bir akıntının oluşması engellendi.

Çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İrfan Dinç, mezbahanın en sağlıklı koşullarda hizmet  verip, bundan sonra daha modern ve hijyenik ortamda çalışma yapacağını belirtti. Yapılan çalışmaların Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun olarak yapıldığını söyleyen Dinç, çalışmaların tamamlanması ile birlikte hem kasap esnafları için hem de vatandaşlar için en güzel şekilde hizmet verileceğini ifade etti.

Belediye ekipleri iç mekandaki çalışmaların ardından, sağlıklı ve temiz çevrenin korunması için, hayvan atıklarının atıldığı bölümde de çalışmalarını sürdürecek.